Вулин: Односи Србије и Русије никада нису били искренији и садржајнији

ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ У МОСКВИ СА ЈУРИЈЕМ УШАКОВОМ И ВЕРОНИКОМ НИКИШИНОМ

* Александар ВУЛИН: Томе су највише допринели лични и пријатељски односи председника Србије и Руске Федерације - Александра Вучића и Владимира Путина

______________________________________________________________

           ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Републике Србије Александар Вулин, који борави у вишедневној посети Москви, састао се са саветником председника Руске Федерације Владимира Путина за спољнополитичка питања Јуријем Ушаковим.

           Вулин је указао на то да је Србија једина земља у Европи која није постала део антируске хистерије и није увела санкције Руској Федерацији.

           Он је нагласио да наше народе везује вековно пријатељство и да односи двеју земаља никада нису били искренији и садржајнији чему су највише допринели лични и пријатељски односи председника Србије и Руске Федерације - Александра Вучића и Владимира Путина.

           Потпредседник Владе је Ушакову пренео захвалност на принципијелном ставу Русије по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и додао да српски народ никад неће заборавити подршку у Генералној скупштини Уједињених нација и гласању против срамне Резолуције о Сребреници.

           У саопштењу Кремља каже се да су у разговору «разматрана актуелна питања билатералне сарадње двеју земаља».

           Вулин се претходно састао са директорком Руског експортног центра Вероником Никишином.

           Саговорници су оценили да је сарадња двеју земаља на високом нивоу, као и да постоји простор за њено унапређење у сфери економије.

           Потпредседник Владе је истакао да наша земља није и неће увести санкције Руској Федерацији, иако су то многи тражили од нас.

           Он је нагласио да су руске инвестиције увек добродошле у Србији и додао да је између две земље, и поред покушаја наметања ограничења, настављена трговинска сарадња.

           https://www.srbija.gov.rs/vest/807268/narode-srbije-i-rusije-vezuje-vekovno-prijateljstvo.php

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари