Ево зашто је Blackrock важан стуб америчке и глобалне „дубоке државе“

САД И ЊИХОВЕ ВОДЕЋЕ КОМПАНИЈЕ ИМАЈУ ИНТЕРЕС ДА РАТ У УКРАЈИНИ ШТО ДУЖЕ ТРАЈЕ

* Западне транснационалне корпорације одавно су срасле са властима и директно утичу на политичке одлуке које доносе профит и омогућавају им даљи раст. На пример, у борду директора Blackrock су и Вали Адејемо, који је и заменик министра финансија САД. Такође: Ерик ван Ностранд, виши саветник Министарства финансија за Русију и Украјину и Мајк Пајл, главни економски саветник Камале Харис

* Иако у Украјини постоји мораторијум на продају земљишта страним купцима, упорно се шушка да је Blackrock, кроз разне шеме и фиктивне компаније, купио скоро половину њене најплодније земље (црнице). Процењује се да индиректно контролише најмање трећину украјинских ораница, што је око десет милиона хектара. Та површина је једнака свим обрадивим површинама Пољске или Немачке

* Али, то је само врх леденог брега. Blackrock је пре годину дана добио специјалну лиценцу за обављање одређених активности за обнову и развој Украјине

_____________________________________________________

AКТИВЕ којима управља америчка Blackrock Corporation премашиле су 10,6 билиона долара. Али, то није једини разлог што се на његовом примеру може добро `скенирати` шта је тзв. дубока држава и докле сежу њени пипци.

Blackrock је, као прво, највећа инвестициона компанија на свету по имовини којом управља, а и по утицају у америчкој „дубокој држави“.

Америчка „влада у сенци“, а ни „светска влада“, то нису, наравно, зликовци који у холивудским филмовима седе у мрачним бункерима и кују подмукле планове док се злослутно смеју. Ту су много важнији велики бизнис, огромне компаније и транснационалне корпорације које су одавно срасле са властима и директно утичу на политичке одлуке које доносе профит и омогућавају им даљи раст.

На пример, у борду директора Blackrock су и Вали Адеиемо, који је и заменик министра финансија САД. Такође: Ерик ван Ностранд, виши саветник Министарства финансија за Русију и Украјину и Мајк Пајл, главни економски саветник Камале Харис.

Њихов рад на два фронта је безусловна потврда спајања крупног капитала, политичке моћи и државне власти, а иницијатива за такво спајање долази од представника капитала.

Његови реални босови су луткари из сенке и преко својих „уграђених агената“ утичу на доношење најважнијих одлука. Неке од њих тицале су се и тичу се Украјине.

Иако у тој земљи постоји мораторијум на продају земљишта страним купцима, упорно се шушка да је Blackrock, кроз разне шеме и фиктивне компаније, купио скоро половину њене најплодније земље (црнице). Процењује се да индиректно контролише најмање трећину украјинских ораница, што је око десет милиона хектара.

Та површина је једнака свим обрадивим површинама Пољске или Немачке. Али, то је само врх леденог брега.

Blackrock је пре годину дана добио специјалну лиценцу за обављање одређених активности за обнову и развој Украјине.

Одмах је, 2023-ће, осовао хеџ фонд за пружање помоћи Оружаним снагама Украјине, који би требало да се пуни новцем узетим од локалних олигарха.

Blackrock је потом добио законску прилику да јефтино откупи сву мање или више профитабилну украјинску имовину (позивајући се на ванредно стање, или хапшење власника - као у случају олигарха Игора Коломојског).

У Украјини се сада закључивање свих државних уговора за обнову било чега мора обављати преко поменутог фонда Blackrock-а.

Ово значи да Blackrock може да контролише цео циклус финансирања Украјине, било да је војно или цивилно.

Услови рада његовог фонда важе до краја непријатељстава, што само потврђује да је америчка влада у сенци заинтересована да се рат настави што је дуже могуће.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари