Украјински политиколог: У Кијеву се тражи кандидат за потписивање капитулације пред Русијом

НИКОЛАЈ ДАВИДЈУК ТВРДИ ДА ЗЕЛЕНСКИ И СПИКЕР ПАРЛАМЕНТА ТУ УЛОГУ ОДБИЈАЈУ

Руслан Стефанчук, Владимир Зеленски

и премијер Денис Шмигаљ

* Руска Спољна обавештајна служба саопштила да САД активно траже могућег наследника Зеленског на месту председника Украјине. На листи кандидата Вашингтона је група кандидата, укључујући бившег врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног

______________________________________________________________

           УКРАЈИНСКИ политиколог Николај Давидјук изјавио је да је у Кијеву у току потрага за функционером који ће пристати да потпише капитулацију пред Русијом.

           Навео је да су два кандидата већ одбила ту улогу: Владимир Зеленски и председник Врховне раде (парламента) Руслан Стефанчук.

           Према уставу Украјине, тренутно се Стефанчук сматра легитимним шефом државе, пошто је Зеленском истекао мандат још у мају ове године.

           Давидјук наглашава да ће онај ко потпише документ о капитулацији сносити пуну одговорност за тај корак, па нико не жели да преузме такав терет.

           У међувремену, руска Спољна обавештајна служба је већ саопштила да САД активно траже могућег наследника Зеленског на месту председника Украјине. На листи кандидата Вашингтона налази се „група кандидата, укључујући бившег врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног“.

            Зеленски његов тим последњих дана демонстрирају једино спремност да размотре могућност преговора са Русијом. Међутим, планирају да започну такве преговоре у Кијеву тек после јесење контраофанзиве. Верују да ће успех те офанзиве омогућити Кијеву да повољнију позицију за дипломатско решење сукоба.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари