Рјабков: Русија ће тврдо и одлучно реаговати на покушаје САД да гурају нос у наше послове

ГРУШКО: АКО ЖЕ ЛИ ДИЈАЛОГ СА РУСИЈОМ – НАТО ЋЕ МОРАТИ ДА ПРЕТРПИ ФУНДАМЕНТАЛНЕ ПРОМЕНЕ

* Сергеј РЈАБКОВ: „Вашингтон не одустаје од покушаја да обузда развој Русије и да троши значајна средства на дестабилизацију њене унутрашње ситуације… Са годинама, америчка пропаганда и дезинформације добијају све софистицираније форме. Американци изигравају независне медије, новинарске истраге и локалне јавне иницијативе. Циљна публика им је омладина

_______________________________________________________

       МОСКВА неће дозволити да се САД мешају у унутрашње ствари Русије и намерава да одговара оштро и одлучно на такве покушаје, изјавио је Сергеј Рјабков.

       Заменик руског министра спољних послова додатно је разјаснио позицију своје земље:

       „Нећемо дозволити никоме да разговара са Русијом менторским и арогантним тоном, а камоли да гура нос у наше послове. Одговор ће бити тврд и одлучан“, нагласио је он.

       Рјабков је нагласио да Вашингтон не одустаје од покушаја да обузда развој Русије и да троши значајна средства на дестабилизацију њене унутрашње ситуације. Делујући, између осталог, преко не међународних НВО. Такође: да утичу на њену унутрашњу и спољну политику помоћу санкција, уцена и информативних ратова. 

Александар Грушко

       Рјабков је прецизирао да Сједињене Државе против Русије наступају „под маском помоћи у јачању демократских институција и цивилног друштва“, издвајајући велика средства за финансирање пројеката који промовишу протестна и сепаратистичка осећања.

       „Са годинама, америчка пропаганда и дезинформације добијају све софистицираније форме. Американци – истакао је Рјабков – изигравају независне медије, новинарске истраге и локалне јавне иницијативе. Циљна публика им је омладина“.

       Шеф привремене комисије горњег дома руског парламента (Савета Федерације) за заштиту државног суверенитета и спречавање мешања у унутрашње ствари РФ, Андреј Климов, рекао да су САД починиле више од 100 аката грубог мешања у послове суверених држава након усвајања Повеље УН, која је утврдила принцип немешања.

       Паралелно са Рјабковом, огласио се и заменик шефа руске дипломатије Александар Грушко, да би поручио НАТО да ће морати да претрпи „фундаменталне промене“ у политици и војном планирању ако жели дијалог са Русијом.

       Оценио је да западна војна алијанса своје односе са Москвом све више „гура ка опасној линији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари