Руски закон о забрани геј-пропаганде међу децом подржале 33 земље

ПОДРШКА СТИГЛА ОД 100 ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА НА ИНИЦИЈАTИВУ ШПАНСКЕ „ПРОФЕСИОНАЛЦИ ЗА ЕТИКУ“

  • У изјави упућеној самиту G20 у Санкт Петербургу, организације које штите породичне вредности указале да „Русија штити истинска и општепризната људска права од вештачки направљених „вредности“, које се агресивно имплементирају у многим савременим друштвима“

         ВИШЕ ОД 100 организација, које се боре за заштиту породичних вредности и које представљају грађанско друштво 33 земље, потписале су меуђународну изјаву, објављену уочи самита G20 у Санкт Петербургу, којом су подржале руски закон против пропагирања нетрадиционалних сексуалних односа међу децом.

         Изјаву су подржале организације из низа земаља Европе, Латинске Америке и САД, укључујући такве међународне структуре као што су Светски конгрес породица и Европско удружење породица са више деце.

         Предлагач документа била је шпанска организација „Професионалци за етику“.

         У изјави се истиче озбиљна забринутост због масовних напада и притиска од стране бораца за интересе „сексуалних мањина“, низа држава и међународних структура с којима се Русија сукобила после доношења закона.

         Између осталог, у документу се наводи да је „природна породица, која се ствара закључењем брачног савеза између мушкарца и жене, основа сваког људског друштва и да има право на заштиту од стране друштва и државе, што је записано и у међународним нормама о зашити људских права, укључујући и Декларацију о људским правима“.

         У изјави се наглашава да руски закон, који забрањује геј-пропаганду међу малолетницима, штити права деце и родитеља призната међународним уговорима. По мишљењу организација које подржавају документ, „Русија штити истинска и општепризната људска права од вештачки направљених „вредности“, које се агресивно имплементирају у многим савременим друштвима“.

         У завршном делу изјаве, њени аутори позивају на поштовање суверенитета руског народа и моле све људе добре воље да јавно подрже Русију, као и Украјину и Молдавију, које се суочавају са истим притиском због сличних правних норми.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари