Вице-гувернер Тексаса Бајдену: Макни се са пута – не сметај враћању контроле над границом

БЕЛА КУЋА ПОТЕЗЕ ТЕКСАСА НАЗВАЛА ПОЛИТИЧКИМ ИГРАМА И НЕБЕЗБЕДНИМ ЛУДОРИЈАМА

Дан Патрик

* Вашингтон од гуверенера Тексаса Грега Абота затражио да одмах дозволи федералним агентима да контролишу границу са Мексиком

* Вице-гувернер Тексаса Дан ПАТРИК: Поздрављамо сваку помоћ других држава у саставу САД која нам буде упућена

_____________________________________________________________

        АДМИНИСТРАЦИЈА председника Џоа Бајдена сматра да су акције гувернера Тексаса Грега Абота на заштити јужне америчке границе „небезбедне” - саопштила је секретар за штампу Беле куће Карин Жан Пјер.

        „Срамотно је што и даље гледамо те политичке лудорије, те политичке игре. Није то безбедно и не помаже решавању проблема“, рекла је на брифингу за новинаре.

        Неколико сат и раније, америчке власти су затражиле да држава Тексас дозволи федералним агентима да дођу на границу са Мексиком како би демонтирали баријере које су последњих дана поставили тексашки гардисти.

        Међутим, у саопштењу Министарства за унутрашњу безбедност САД није наведено које мере би могле бити предузете у случају непоштовања наредбе.

        Истовремено, вице-гувернер Тексаса Дан Патрик рекао је да би Бајден требало да се „макне с пута” тексашким безбедносним снагама и да се не меша у њихове напоре да заштите границу са Мексиком.

         Притом је нагласио да Тексас поздравља сваку помоћ других држава у саставу САД која буде „правилно организована“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари