Ванредно стање у Вашингтону одсад ће моћи да самостално уводи шеф његове полиције

ДОБИО ЈЕ И ПРАВО ДА ИНОКОСНО ТРАЖИ ПОДРШКУ НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ

Овако је десетак минута

било 6. јануара 2021.

* Први полицајац главног града САД Том МЕНГЕР: „С обзиром на подељеност наше нације, напад попут оног од 6. јануара 2021. могао би да се понови“

___________________________________________________________

       АМЕРИЧКЕ демократе се у Вашингтону спремају за нове немире, сличне „јуришу на Капитол“ који се десио 6. јануара 2021. године.

       Ово је учинио јавним шеф полиције главног града града САД Том Менгер.  

       Притом је рекао: „С обзиром на подељеност наше нације, напад попут оног  од 6. јануара 2021. могао би да се понови“.

       Менгер је напоменуо да је вашингтонска полиција – припремајући се за „могућу репризу 6. јануара“ - направила „преко 100 значајних побољшања".

       Према његовим речима, разрађен је „план деловања у случају инцидената током демонстрација“, успостављена је сарадња са „десетинама агенција за спровођење закона” и „појачана обавештајна компонента у раду полиције“.

       Менгер је навео да је према одлуци Конгреса САД, шефу вашингтонске полиције дато право да инокосно – ако процени да је то неопходно - уведе ванредно стање и позове у помоћ Националну гарду.

       Присталице Доналда Трампа су, незадовољне резултатима америчких председничких избора 2020. и верујући да су њихови резултати намештени, организовале 6. јануара 2021. протест на Капитол Хилу у Вашингтону.

       Том приликом је пет људи погинуло, укључујући полицајца, а неколико десетина било повређено и потом похапшено.

       Све је више индиција да су демократе, које су и у тим тренуцима држале власт у Вашингтону, навукле „трамповце“ да упадну у здање Конгреса САД јер им је тај упад одлично послужио да употребом силе спрече ширење незадовољства нерегуларним избором Џоа Бајдена за шефа државе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари