Ван Бурен: Украјину чека неизбежни пораз – колико год је Америка кљукала оружјем

УВЕРЕН ЈЕ: СВЕ ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ ПРЕГОВОРИМА ПОД УСЛОВИМА МОСКВЕ, ШТО ЋЕ БИТИ СРАМОТА ЗА САД

Хаубице Д-30

* Питер ван БУРЕН који је 24 године провео у Стејт департману и зана шта говори: Антируске санкције никада нису имале за циљ обуздавање Москве, већ су служиле за „обраду“ америчког друштва

________________________________________________________________

       КИЈЕВ се суочава са неизбежним поразом у сукобу који ће се завршити дипломатским решењем у интересу Русије, написао је у чланку објављеном у American Conservative Питер ван Бурен.

       Овај публициста и бивши званичник америчког Стејт департмана, у којем је провео 24 године, додатно је указао: 

       „Као и у случају са Авганистаном 1980. године, изгледа да су САД спремне да се боре до последњег човека (Украјинца), обезбеђујући Кијеву довољно оружја да избегне пораз, пре него што се суоче са неизбежним крајем сукоба у виду преговора који ће за Вашингтон бити још једна срамота“.

       Ван Бурен је уверен да ће се сваки покушај Кијева да промени ток руске специјалне операције завршити неизбежним поразом, без обзира на количину испорученог наоружања.

Питер ван Бурен

       Додао је да антируске санкције никада нису имале за циљ обуздавање Москве, већ су служиле за „обраду“ америчког друштва.

       Ван Бурен је аутор две књиге, а анализом држања америчких медија поводом Украјине – дошао је до закључка да пласирају лажи у низу,  шокантне бројке без доказа и видео снимке без контекста. И да пред камере изводе избеглице које „рецитују научени текст“.

       Нагласио је: „Амерички медији су толико заглибљени у демагогију оружаног сукоба да њихови читаоци и гледаоци стичу утисак да је Украјина већ неколико пута победила Русију“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари