Трампу забрањено учешће на прајмериз у Колораду и Мејну, забрана Бајдену може доћи из Мисурија

АМЕРИЧКИ ВРХОВНИ СУД ЋЕ 8. ФЕБРУАРА ОДЛУЧИВАТИ О ТРАМПОВОЈ ЖАЛИ НА ЗАБРАНУ У КОЛОРАДУ

Џеј Ешкрофт

* Државни секретар Мисурија Џеј ЕШКРОФТ: „Срамота је оно што се догодило у Колораду и Мејну. То подрива темеље наше републике. Државни секретари ће се умешати и обезбедити да се нови правни стандард подједнако примењује на Трампа и Бајдена“

__________________________________________________________________

         И У америчкој унутрашњој политици важи она наша – клин се клином избија.

         Стигла је републиканска контра на одлуке демократа у државама Колорадо и Мејн којима се Доналду Трампу забрањује да учествује у партијским предизборима (прајмериз) у тим државама.

         Амерички лидер Џо Бајден могао би да буде уклоњен са учешћа на председничким изборима уочи председничких избора у новембру ове године. Тако му је 6. јануара

         Џеј Ешкрофт, државни секретар Мисурија у којем републиканци имају већину у власти, запретио је да ће та америчка савезна држава идентичан потез повући против Бајдена. Другим речима: да ће блокирати његово надметање на својој територији за номинацију демократа за председника САД.

         У сва три случаја би се радило о забрани стављања имена Трампа и Бајдена на гласачке листиће за републиканске прајмериз.

         Ешкрофт је, у сваком случају, нагласио:

         „Срамота је оно што се догодило у Колораду и Мејну. То подрива темеље наше републике. Државни секретари ће се умешати и обезбедити да се нови правни стандард подједнако примењује на Трампа и Бајдена“.

          Врховни суд САД је заказао рочиште за 8. фебруар по Трамповој жалби на одлуку којом му је ускраћен приступ републиканским прајмериз у Колораду.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари