Трамп предвиђа да ће америчка економија крахирати током наредних 12 месеци

ЧАК ПРИЗНАО ДА ЖЕЛИ ДА СЕ ТО ДОГОДИ ПРЕ НЕГО ШТО ОН ПОНОВО ПОСТАНЕ ПРЕДСЕДНИК САД

Доналд Трамп долази у суд који ће расправљати о томе да

ли он још ужива имунитет бившег шефа државе

* Признао да не жели да његов нови председнички мандат буде „попут Хуверовог“, подсетивши да је Херберт Хувер преузео дужност шефа државе када је економија САД била јака, да би се убрзо суочио са Великом депресијом

* „Имамо крхку економију која се још некако држи на ногама само захваљујући ономе што је моја администрација урадила. Пад је ипак неизбежан“

____________________________________________________________

         КAНДИДАТ за председника САД Доналд Трамп упозорио је да ће америчка економија пропасти, изразивши очекивање да ће се то догодити у року од годину дана, а не након новембарских председничких избора, објавио је The Hill.

         Трамп је притом истакао да не жели да његов нови председнички мандат буде попут Хуверовог, подсетивши да је Херберт Хувер преузео дужност шефа државе када је економија САД била јака, да би се убрзо суочио са Великом депресијом.

         Трамп је америчку економију назвао крхком и истовремено признао да, упркос свим недостацима, сада постоје неки добри аспекти у економском стању Сједињених Држава, назвавши те „аспекте“ својом заслугом.

         „Имамо крхку економију која се још некако држи на ногама само захваљујући ономе што је моја администрација урадила. Пад је ипак неизбежан. Надам се да ће се десити у наредних 12 месеци, јер не желим да будем други Хувер“, рекао је Трамп.

         Предизборни тим Џоа Бајдена одреаговао је на ове Трампове коментаре цитирајући речи које је садашњи председник рекао на предизборном догађају неколико дана раније: „Кампања Доналда Трампа посвећена је мени. Не Америци и не вама“.

         Бајден је недавно упоредио Трампа са Хувером.

         Назвао га је, уз Хувера, јединим председником САД који је „изгубио посао у периоду од четири године“. Још је нагласио:

          „Зато у њему често видим Доналда Херберта Хувера Трампа“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари