Трамп: Наша граница са Мексиком постала је оружје нашег масовног уништења

НЕ САМО У ТЕКСАСУ ПОЧИЊЕ АКЦИЈА „ВРАТИТЕ НАМ НАШУ ГРАНИЦУ“, У ЊУ СЕ УКЉУЧУЈЕ И 700.000 КАМИОНЏИЈА

Доналд Трамп поред дела

свог "мексичког зида"

* Доналд ТРАМП: Бајденова мигрантска политика довела је до катастрофалне криминогене ситуације у земљи. Улице америчких градова преплавили су разни деструктивни елементи, попут наркомана и криминалаца

* Снаге за граничну контролу, подређене Вашингтону, одустале су од планова за уклањање бодљикаве жице, коју су дуж границе са Мексиком развукли припадници Националне гарде Тексаса. Високи званичник америчке царине и граничне заштите (ЦБП) рекао је да његова федерална агенција "има јак однос са Тексасом, без обзира на све"

________________________________________________________

          СИТУАЦИЈА на нашој јужној граници постала је оружје за масовно уништавање, изјавио је бивши амерички председник Доналд Трамп.

          И додатно заоштрио: „Наша граница је постала оружје нашег масовног уништења“.

          Према његовим речима, тренутно стање на граници САД са Мексиком „најгоре је у историји“.

          Трамп је раније обећао да ће организовати највећу депортацију у историји своје земље ако победи на председничким изборима.

          Навео је да сада у Сједињеним Државама живе „милиони илегалних миграната“ и оценио да је такво стање ствари „неодрживо“.

          Трамп је изјавио и да је мигрантска политика Џоа Бајдена довела до катастрофалне криминогене ситуације у земљи.

          Истакао је да су улице америчких градова „преплавили разни деструктивни елементи, попут наркомана и криминалаца“, а за то је крив актуелни шеф Беле куће.

          Снаге за граничну контролу, подређене савезној влади у Сједињеним Државама, одустале су од планова за уклањање бодљикаве жице, коју су дуж границе са Мексиком развукли припадници Националне гарде Тексаса.

          Високи званичник америчке царине и граничне заштите (ЦБП) рекао је да његова федерална агенција "има јак однос са Тексасом, без обзира на све".

          Званични Вашингтон оптужује Тексас да је прекорачио своје надлежности јер је његов гувернер Грег Абот наредио трупама своје Националне гарде да преузму контролу над дугим делом америчко-мексичке границе кроз коју стотине хиљада илегалних имиграната улазе у Сједињене Државе.

          Врховни суд САД пресудио је да агенти ЦБП-а имају право да секу жилет-жицу коју је поставила Национална гарда, али они то, очито, неће учинити, јер подржавају потезе Тексаса.

          „Бајденове акције су изазвале инвазију без преседана од које морамо да се бранимо“, рекао је Абот, кога су подржали не само становници државе, већ и гувернери других држава САД.

          Тексашки конгресмен Кит Селф позвао је суграђане да учествују у протестном скупу под слоганом „Вратите нам нашу границу“.

           Најављено је и да ће у акцији непослушности Бајденовој власти учествовати до 700 хиљада камионџија из целе Америке.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари