Трамп: Извештај специјалне комисије Представничког дома је – лов на вештице

НАГЛАСИО ДА ИЗВЕШТАЈ СКРИВА ИЗБОРНУ ПРЕВАРУ И ЊЕГОВ ЗАХТЕВ ДА СЕ У ВАШИНГТОН УВЕДЕ ВОЈСКА

* Специјална комисија препоручила подизање четири кривичне оптужбе против Трампа, међу којима је и за подстицање и помагање побуне

________________________________________________________

       ИЗВЕШТАЈ специјалног комитета Представничког дома САД о упаду учесника протеста 6. јануара 2021-ве у зграду Конгреса САД је манифестација „лова на вештице“ – оценио је бивши председник САД Доналд Трамп.

        „У том веома пристрасном извештају намерно се не указује да председница Представничког дома Ненси Пелоси није послушала моју препоруку да се трупе распореде у Дистрикту Колумбија. Не одражава ни моје речи да све треба да буде мирно и патриотски. А није проучен ни разлог за протест – изборна превара. Ово је лов на вештице!" — написао је Трамп на својој друштвеној мрежи Truth Social.

       Специјална комисија Представничког дома препоручила је подизање четири кривичне оптужбе против Трампа, међу којима је и за „подстицање и помагање побуне“.

       Трамп је 19. децембра рекао да би његово кривично гоњење значило покушај да се он лиши могућности да се укључи у нову председничку трку (избори ће бити одржани у новембру 2024-те).

       Истог дана је амерички конгресмен – демократа Адам Шиф - рекао да би бивши шеф државе могао бити кривично гоњен.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари