Трамп: Испоруке западних тенкова Украјини могу довести до нуклеарног рата

ПОНОВО РЕКАО ДА СУКОБА У УКРАЈИНИ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ ОН ОСТАО ПРЕДСЕДНИК САД

* Прошле недеље је украјински лидер Владимир Зеленски на Светском економском форуму у Давосу објавио да је спреман да силом заузме Крим ако САД и ЕУ обезбеде његовим Оружаним снагама потребно наоружање и војну опрему

__________________________________________________________

          БИВШИ амерички председник Доналд Трамп рекао је да би због испоруке западних тенкова Украјини сукоб могао да добије нуклеарну димензију.

          Притом је позвао на хитан прекид сукоба. И додатно упозорио:

          „Прво тенкови, па нуклеарно оружје. Зауставите овај луди рат одмах. То је тако лако учинити“, написао је Трамп на Truth Social.

          Трамп је већ више пута указивао да би сукоб у Украјини могао да ескалира у Трећи светски рат

          Сваки пут је додавао: да у Украјини непријатељстава не би било да је он остао председник САД.

          Најпознатији амерички ТВ Такер Карлсон рекао је милионском аудиторијуму Fox News да САД оружјем и новцем помажу једну од најкорумпиранијих влада на свету, лијих је неколико високих функционера, међу којима су заменик министра одбране и заменик државног тужиоца, поднели оставке јер су били „превише корумпирани“ чак и за председника Украјине Владимир Зеленски.

           Прошле недеље је украјински лидер на Светском економском форуму у Давосу објавио да је спреман да силом заузме Крим ако САД и ЕУ обезбеде његовим Оружаним снагама потребно наоружање и војну опрему.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари