Трамп: Демократе покушавају да ме онемогуће да будем председнички кандидат 2024.

НАГЛАСИО ДА СУ СВЕ ОПТУЖБЕ НА ЊЕГОВ РАЧУН БИЛЕ ОДБАЧЕНЕ ПРИ ДРУГОМ ПОКУШАЈУ ИМПИЧМЕНТА

* На својој Truth Social написао: „Изношење сличних оптужби против мене већ је једном пропало. Људи разумеју да Демократски истражни биро ради на томе да ме спречи да се кандидујем на наредним председничким изборима јер знају да ћу на њима победити“

______________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп је изјавио да би његово позивање на одговорност за упад у здање Конгреса САД (6. јануара 2021.) било покушај да му се онемогући да учествује у председничким изборима који ће се одржати у новембру 2024-те.

       Имајући у виду четири „тачке оптужнице“ које је против њега утврдио демократски део Представничког (доњег) дома Конгреса САД, нагласио је:

       „Изношење сличних оптужби против мене већ је пропало. Људи разумеју да Демократски истражни биро ради на томе да ме спречи да се кандидујем на наредним председничким изборима јер знају да ћу на њима победити“, написао је Трамп на својој Truth Social.

       Бивши председник САД је рекао да ће покушаји да му се науди само ујединити његове присталице и збити их око њега.

       Бранећи се, навео је да је - да би спречио насиље 6. јануара - извео 20.000 припадника националне гарде на улице, а да је у телевизијском обраћању позвао своје присталице да се разиђу.

       „Лажне оптужбе које је изнела неизабрана, изразито једнострана комисија, већ су осуђене у другом покушају мог импичмента. Однео сам тада убедљиву победу“, рекао је Трамп.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари