The Wall Street Journal: Бајден постао претња америчкој демократији

АМЕРИЧКИ МЕЈНСТРИМ-МЕДИЈИ ПОЧЕЛИ ДА ТУКУ ПО БАЈДЕНУ КАО ДА ЈЕ ПУТИН ИЛИ СИ

* Један од главних листова америчког крупног капитала и дубоке државе тврди да је шеф државе склон застрашивању бирача и да је можда „очајни и бескрупулозни политикант коме није први пут плете паучину са намером да заплаши бираче својим подлим предвиђањима како би гласали за продужење његове политичке каријере и унапређење идеолошких циљева његове странке“

* Својој `оптужници` (да је Бајден претња САД) додао је: „Демократска партија сада има за циљ укидање независног уставног суда, права савезних држава да регулишу изборе на својој територији и да укину тестирање владавине већине у Сенату. Гласачи на конгресним изборима ово вероватно неће превидети“

_________________________________________________________

       НИКАД амерички мејнстрим-медији нису ударали на америчке лидере либерале. Али, није више тако.

       The Wall Street Journal, лист крупног капитала и дубоке државе, објавио је уочи избора за Конгрес САД да је Џо Бајден као председник Сједињених Држава постао претња америчкој демократији.

       Колумниста тог листа Џерард Бејкер указао је да Бајден „има способност да застрашује бираче током предизборних кампања“. И навео да је 2012. изјавио да ће републиканац Мит Ромни, ако победи, „вратити црне Американце на ланце“.

       Да им је, заједно са својом Демократском партијом, утеривао страх у кости преко протеста и насиља Black Lives Matter...

       Бејкер оцењује: „Џо Бајден је као онај дечак који је викао"вукови, вукови". А можда више личи на тројанску пророчицу Касандру, обдарену пророчком мудрошћу, али трагично осуђену од богова на неповерење. Можда је и само очајни и бескрупулозни политикант коме није први пут плете паучину са намером да заплаши својим подлим предвиђањима како би гласали за продужење његове политичке каријере и унапређење идеолошких циљева његове странке“.

        The Wall Street Journal наглашава да је главни аргумент присталица Бајденове партије о потреби спасавања демократије од републиканаца хиперболисан и лицемеран:

       „Демократе су лаке руке подржале протесте Black Lives Matter 2020. Многи од њих нису осудили широко распрострањено насиље које се дешавало током тадашњих демонстрација. Неки су чак пружили реторичку и финансијску подршку онима који су чинили насиље. Демократска партија сада има за циљ укидање независног уставног суда, права савезних држава да регулишу изборе на својој територији и да укину тестирање владавине већине у Сенату. Гласачи на конгресним изборима ово вероватно неће превидети“.

       Бејкер закључује: „Вероватно ће ово бити и порука бирача (8. новембра). Било би добро да (Бајденова) власт чује ту поруку, а не да је одбацује као незакониту или да је осуђује као  антидемократску. То би било добро за обнову  америчке демократије“.

      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари