The New York Post: Трамп ће - ако се врати на власт - протерати 20 милиона имиграната

ДВАЈТ АЈЗЕНХАУЕР ЈЕ 1954. ПРОТЕРАО МНОГО МАЊЕ - САМО МИЛИОН

* Бивши високи функционер Службе САД за имиграције и царину Џон Феар оценио је да ће масовна депортација илегалних имиграната захтевати операције „у које ће бити укључени полицајци из целе земље, ради вођења истрага и хапшења током неколико недеља, колико ће све трајати“

_______________________________________________________________

         АКО буде поново изабран, Доналд Трамп планира да изврши „највећу масовну депортацију“ нелегалних имиграната у историји САД, објавио је The New York Post.

         Навео је да ће бивши председник САД за то користити националну гарду и војску.

         Амерички новинари су већ направили аналогију са политиком председника Двајта Ајзенхауера који је око милион миграната протерано из земље 1954. године.

         Трамп ће, ако се врати у Белу кућу, депортовати 20 пута више илегалних миграната који се сада налазе у САД. Међутим, још нема детаља како че то извести и како ће обезбедити за то потребан новац.

         Амерички имиграциони званичници рекли су The New York Post да би тако велика операција захтевала значајно проширење имиграционих и царинских служби, као и повећано финансирање Конгреса САД.

         Бројни стручњаци сматрају да је Трампов циљ потпуно оправдан. Тако је директор истраживања NumbersUSA Ерик Руарк признао да цифра од 20 милиона „није неразумно процењена“, с обзиром на рекордан број миграната који су нелегално ушли у Сједињене Државе под Бајденом:

         „Вероватно их има 15 до 20 милиона, с обзиром на број људи који долазе.

         Међутим, амерички Биро за попис становништва наводи да се ради о 11 милиона људи.

         Бивши вршилац дужности директора америчке Службе за имиграцију и царину Том Хоман, који је био на тој функцији под Трампом, објаснио је да та агенција има „системе који су веома добри за идентификацију људи“. Он указује:

         „Много ће зависити од Конгреса. Потребни су нам службеници, потребни су нам притворски објекти, потребни су нам уговори о превозу оних који ће бити депортовани“.

          Бивши шеф кабинета поменуте службе Џон Феар оценио је да ће масовна депортација илегалних имиграната захтевати операције „у које ће бити укључени полицајци из целе земље, ради вођења истрага и хапшења током неколико недеља, колико ће све трајати“.

   

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари