Робертс: Боље је да Русија победи у Украјини него да добијемо нуклеарни Армагедон

УПОЗОРИО: ПОШТО УКРАЈИНА ГУБИ, САД И НАТО ЋЕ ПРВО ТАМО ПОСЛАТИ ЈЕДНУ СВОЈУ ДИВИЗИЈУ...

Пол Крејг Робертс

* Амерички функционер у време власти Роналда Регана Пол КРЕЈГ РОБЕРТС: Ускоро уследити агитација за улазак америчких и европских јединица у рат. Прво ће рећи да ће за подршку Кијеву једна дивизија бити довољна. Затим ће бити потребна још једна дивизија за спасавање те прве дивизије. Видели смо све то у Вијетнаму

___________________________________________________________

       АКЦИЈЕ Сједињених Држава и НАТО у Украјини повећавају ризик нуклеарне конфронтације, написао је на свом сајту Пол Крејг Робертс, бивши званичник Беле куће за време администрације Роналда Регана.

       „Више бих волео да Русија победи у рату него да сукоб ескалира у нуклеарни Армагедон“, нагласио је.

       Према Робертсовим речима, корпорације за производњу оружја лобирају за ескалацију у Украјини, јер од тога имају огроман профит.

Командант специјалне операције генерал армије

Сергеј Суровикин и Владимир Путин

       Робертс је позвао Вашингтон да престане да учествује у украјинској кризи јер Американце, у супротном, чека вијетнамски сценарио.

       „Украјински војници губе, што значи да ће ускоро уследити агитација за улазак америчких и европских јединица у рат. Прво ће рећи да ће за подршку Кијеву једна дивизија бити довољна. Затим ће бити потребна још једна дивизија за спасавање те прве дивизије. Видели смо све то у Вијетнаму“, закључио је Робертс.

       Министар спољних послова Сергеј Лавров је, говорећи у Савету безбедности УН о Украјини, рекао да западне земље, које подржавају кијевски режим, постају страна у сукобу.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари