Ритер: Престанимо да наоружавамо Украјину – са надом да Русија неће потпуно уништити њену државност

УПОЗОРАВА: ПРЕГОВОРИ СУ У ОВОМ ТРЕНУТКУ НАЈГОРИ МОГУЋИ НАЧИН ДЕЛОВАЊА

 

УПОЗОРАВА: ПРЕГОВОРИ СУ У ОВОМ ТРЕНУТКУ НАЈГОРИ МОГУЋИ НАЧИН ДЕЛОВАЊА

       

* Амерички војни аналитичар Скот РИТЕР, бивши војни инспектор УН у Ираку: «Украјина се претворила у рак - рак који је створио Запад. Њу наоружава и  мотивише Запад, а ништа се неће решити док се тај рак не изреже и заувек уклони. И само Русија то може да уради»

________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ војни аналитичар, бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер, заложио се - у говору на Шилеровом институту – за обустављање западне војне подршке Кијеву.

       Нагласио је да би Ватикан могао да буде подесно место где би „између победничке Русије и пораженог Запада могла да се разради нова структура европске безбедности“.

       „Али у овој фази неће бити могућности за било какву интервенцију све док се рак у који се Украјина претворила, рак који је створио Запад, наоружан од Запада, мотивисан Западом, док се тај рак не изреже и заувек уклони. И само Русија то може да уради».

Скот Ритер

       - Мирног решења неће бити. Сваки покушај да се Русији наметне споразумно решење могао би да има непријатне последице и да изазове још оштрији одговор Москве, рекао је аналитичар.

       «Зато мислим – наставио је - да су преговори у овом тренутку најгори могући начин деловања. Најбоље чему се можемо надати је присиљавање Запада да престане да наоружава Украјину, да одустане од било какве идеје о потенцијалној победи Украјине. Приморавање Запада да прихвати потребу да ублажи штету која је већ нанета украјинском народу, признајући неизбежност руске победе. Са надoм да ће Русија стати пре потпуног уништења украјинске државе“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари