Ритер: Mи би да Русима узмемо Украјину, а то је исто као кад би они нама отимали Калифорнију или Тексас

„СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ ДА СЕ СУКОБ У УКРАЈИНИ РЕШИ ПРЕГОВОРИМА“

* Бивши амерички војни обавештајац и инспектор УН за оружје у Ираку Скот РИТЕР: Ми то Русима, наравно, никада не бисмо дозволили и започели бисмо рат“

_________________________________________________________

          РУСИЈА би могла преговорима да оконча сукоб у Украјини што је пре могуће, што је потврдио и руски министар спољних послова Сергеј Лавров, али САД не дозвољавају да се то догоди, рекао је бивши амерички војни обавештајац и инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер.

          И додао: „Реторика Беле куће нема никакве везе са реалношћу, а такође игнорише то што Лавров говори. Русија је спремна да стави тачку на војне операције. То би могло да се заврши данас ако бисмо сели за преговарачки сто“.

          Према Ритеровим речима, Вашингтон је требало да узме у обзир став Москве да Украјина не може и не сме ући у НАТО. Утолико пре што је Кремљ увек био спреман да разумно преговара.

           „Што се тиче ширења НАТО и коришћења Украјине као механизма за подривање Русије, никада не бисмо дозволили тако нешто против Сједињених Држава. Желим да Американци схвате – посебно је нагласио Ритер - шта покушавамо да урадимо са Русијом. Замислимо супротну ситуацију - да Руси хоће да нам одузму Калифорнију, Тексас или Аризону. Ми то, наравно, никада не бисмо дозволили и започели бисмо рат“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари