Ритер: Дани израелске изузетности су прошли – Израел може бити уништен

НАГЛАСИО ДА ПОЛИТИЧКИ ЦИОНИЗАМ МОРА БИТИ АРХИВИРАН

* Скот РИТЕР: Јевреји нису надљуди. Нису супериорна раса на свету. Бог их није створио бољим ни од вас ни од мене. Не постоји надраса. Не постоји споразум између Бога и Јевреја који им дозвољава да раде шта хоће у Израелу

__________________________________________________________

          ИЗРАЕЛ је на ивици не само стратешког пораза, већ и потпуног уништења – оценио је бивши амерички војни обавештајац и инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер.

          Нагласио је да нико - без обзира на однос према Израелу - не треба да жели такав исход. И објаснио свој приступ:

          - Верујем да политички ционизам треба да постане ствар прошлости. Верујем да Израел мора да промени своје понашање. Дани израелске изузетности су прошли. Јевреји нису надљуди. Нису супериорна раса на свету. Бог их није створио бољим ни од вас ни од мене.

          - Сви смо једнаки. Муслимани, хришћани, Јевреји. Не постоји надраса. Не постоји споразум између Бога и Јевреја који им дозвољава да раде шта хоће у Израелу.

          - Да ли Јевреји треба да имају државу на Блиском истоку? Неки људи мисле да је то неопходно и ја се слажем са њима. Али не на рачун Палестинаца.

          - Апелујем на све Јевреје који имају произраелски став: схватите да ово што сада радите гарантује уништење јеврејске државе. Ако се ситуација погорша — а мислим да ће се погоршати — Израел ће бити сломљен. То ће се догодити! Израел ће бити сломљен. Оно што се догађало у кибуцима (током напада Хамаса 7. октобра) неће моћи да се пореди са оним што ће се десити.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари