Рикардс: САД не смеју – да би спасиле Украјину – ићи на ескалацију до краја

БИВШИ САВЕТНИК ЦИА СТРАХУЈЕ ДА БИ ВАШИНГТОН МОГАО НАПРАВИТИ ФАТАЛНУ ГЛУПОСТ

Џејмс Рикардс

* Џејмс РИКАРДС: „САД су већ потрошиле толико новца на Украјину и толико су чврсто опредељене за потпуни пораз Русије да ће њена победа значити још један стратешки пораз за САД, које још увек нису преболеле дебакл у Авганистану“

___________________________________________________________

       СЈЕДИЊЕНЕ Државе би могле да направе велику глупост у борби против Русије у Украјини, написао је бивши саветник ЦИА Џејмс Рикардс у чланку написаном за Daily Reckoning.

       „САД могу наставити да безумно ескалирају сукобд до горког краја како би спречиле пораз Украјине. Не предвиђам да ће се то догодити, али ситуација може ићи до очајничке употребе тактичког нуклеарног оружје“.

       Рикардс је указао да Џо Бајден не показује спремност да прави уступке и да је недавно рекао да ће снабдевати Украјину оружјем „колико буде потребно“.

       И нагласио: „Ни Путин неће одустати! Русија је последњих месеци променила тактику и сада систематски деградира украјинску енергетску инфраструктуру и уништава оружје које Кијеву испоручују западне земље“.

       Рикардс закључује: „САД су већ потрошиле толико новца на Украјину и толико су чврсто опредељене за потпуни пораз Русије да ће њена победа значити још један стратешки пораз за САД, које још увек нису преболеле дебакл у Авганистану“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари