Републиканци најавили истрагу о сумњивим пословним шемама Бајдена и његове породице

КОНГРЕСМЕН ЏЕЈМС КОМЕР: ТА ИСТРАГА БИЋЕ НА ВРХУ НАШЕ ЛИСТЕ ПРИОРИТЕТА

(Foto: GettyImages)

* КОМЕР: Истрага ће се фокусирати на могуће случајеве преваре, корупције, кршења закона о страним агентима, завере ради прања новца и угрожавања националне безбедности. Хантер Бајден се обогатио продајући приступ високорангираним члановима своје породице.  Он такође има везе са трговцима људима

* Онлајн лист The Hill објавио да ће конгресмени-републиканци скандале са Хантером искористити за изгласавање импичмента његовом оцу

______________________________________________________

         ЧЛАН надзорног одбора Представничког (доњег) дома Конгреса САД, републиканац Џејмс Комер, објавио је да ће бити поведена парламентска истрага о сумњивим „пословним шемама“ по свету Џоа Бајдена и његове породице.

       Републиканци су на минулим изборима освојили већину у Представничком дому, а Комер је нагласио:

       „Та истрага ће бити на врху наше листе приоритета. Истрага о Џоу Бајдену, председнику Сједињених Држава. Али, не само због `послова`, него и зато што је лагао амерички народ након о сазнања о умешаности његове породице у међународне пословне шеме“.

       На конференцији за новинаре Комер је у наставку напоменуо да ће се истрага „фокусирати на могуће случајеве преваре, корупције, кршења закона о страним агентима, завере ради прања новца и угрожавања националне безбедности“.

       Републиканац је додао да се председников син Хантер Бајден обогатио продајући приступ високорангираним члановима своје породице, а такође – да „има везе са трговцима људима“.

       Политички коментатор Пол Крејг Робертс, који је био службеник Беле куће за време администрације Роналда Регана, рекао је да би Хантер Бајден могао бити оптужен за пореске преступе и лажно сведочење приликом куповине оружја.

       Међутим, он сматра да ништа не угрожава политичку каријеру његовог оца, будући да ФБИ неће ризиковати да истражује теже Хантерове преступе.

       Онлајн лист The Hill објавио је да ће конгресмени-републиканци скандале са Хантером искористити за изгласавање импичмента његовом оцу.

       Њихов проблем је у томе што немају ни просту већину у Сенату САД.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари