Паника у Белој кући: Специјални тужилац Бајдена назвао “старцем са добрим намерама али слабим памћењем”

ОСЛОБОДИО ГА КРИВИЧНОГ ГОЊЕЊА, АЛИ МУ “ИЗБУШИО ГУМЕ” КАО ПРЕДСЕДНИЧКОМ КАНДИДАТУ

(Фото: GettyImages)

* Председник САД своје ванредно обраћање нацији посветио оспоравању навода специјалног тужиоца. Уверавао је Американце да је са његовим памћењем све у реду, али је и у тој тиради направио нови лапсус. Египатског лидера Абдел Фатаха ал-Сисија назвао је “председником Мексика”

* Поново је оштро критиковао Доналда Трампа који се суочава са кривичним гоњењем због држања на свом имању Мар-а-Лаго поверљивих материјала узетих из Беле куће, а за себе рекао да је “најбољи кандидат за председника САД, јер је најквалификованији за највишу функцију”

____________________________________________________________

         ЏО Бајден се ненајављено обратио сународницима – само сат након што је Такер Карлсон отворио за гледање и читање свој мега-интервју са Владимиром Путином који је потрајао два сата и 6 минута.

         Међутим, “поспаном Џоу” није било ни до Путина ни до Карлсона. Позабавио се својим јадом.

         “Чешао” се поводом тајних докумената која је – супротно законским прописима и правилима Беле куће - држао у кабинету у Белој кући који је користио од 2017-те до 2019-те и у својој гаражи такође у време када је био потпредседник САД. Чинио је то иако нема разлога да страхује од “до 10 година затвора” које би за исто добио свакки “обични Американац”.

         Нема, јер га је `помиловао` специјални тужилац Министарства правде Ричард Хеур, који је водио истрагу о Бајденопвом “непрописном чувању државних докумената”, оценивши да је он „старији човек са добрим намерама али слабим памћењем“, па да га зато не треба кривично гонити.

         За илустрацију је навео да Бајден није био у стању ни да наведе датум смрти свог старијег сина Боа.

         Ово је Бајдена удаљило од затвора, али је потенцијално ставило тачку на његову амбицију да се на новембарским предсничким изборима бори за други мандат у Белој кући.

         Зато је ванредно обраћање нацији посветио оспоравању навода специјалног тужиоца. Посебно цитиране тврдње да је старац добрих намера али слабог памћења.

         Уверавао је Американце да је са његовим памћењем све у реду, али је и у тој тиради направио нови лапсус. Египатског лидера Абдел Фатаха ал-Сисија назвао је “председником Мексика”.

          Несвестан грешке, поново је оштро критиковао Трампа који се суочава са кривичним гоњењем због држања поверљивих материјала узетих из Беле куће на свом имању Мар-а-Лаго, а за себе рекао да је “најбољи кандидат за председника САД, јер је најквалификованији за највишу функцију”.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари