New York Post: Волстрит и амерички бизнис чека оштра зима

ЛИСТ КРУПНОГ КАПИТАЛА ПРОГНОЗИРА ОТПУШТАЊА И ФИНАНСИЈСКУ КРИЗУ

* Менаџмент великих инвестиционих компанија већ се спрема за отпуштања запослених.  Многе компаније-дужници прогласиће банкротство или кренути у распродају своје имовине

* Макроекономиста Михаил Хазин  прогнозира да ће се западне земље суочити са кризом која ће до 2 пута бити јача од Велике депресије из 30-их година прошлог века

_____________________________________________________

       СИСТЕМ федералних резерви САД (FED) није у стању да се носи са последицама кризе изазване пандемијом Ковид-19, што ће довести до финансијске кризе, објавио је амерички лист New York Post.

       И навео: „Волстрит ће се вероватно суочити са оштром зимом јер су тржишта и даље нестабилна, а њихови највећи клијенти сужавају пословање“.

       Њујоршки лист додаје и да је обим традиционалних IPO-трансакција значајно опао, а да се менаџмент великих инвестиционих компанија већ припрема за отпуштања запослених.

       Многе компаније-дужници прогласиће банкротство или кренути у распродају своје имовине.

       Члан Економског савета Беле куће и саветник председника Сједињених Држава Џаред Бернштајн рекао је да је пред америчким властима још много посла због „непријатно високе инфлације“.

       Годишња инфлација је у САД још на нивоу 8,3 одсто.

       Америчке Федералне резерве су неколико пута подизале референтну каматну стопу да би зауставиле инфлацију...

       Макроекономиста Михаил Хазин  прогнозира да ће се западне земље суочити са кризом која ће до 2 пута бити јача од Велике депресије из 30-их година прошлог века.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари