Мекгрегор: Многи у САД погрешно верују да је Русија Ирак и да се може застрашити

АНТИРУСКУ РЕТОРИКУ МНОГИХ У ВАШИНГТОНУ НАЗВАО НЕПРОМИШЉЕНОМ И ОПАСНОМ

Даглас Мекгрегор

* Бивши саветник шефа Пентагона Даглас МЕКГРЕГОР: Политика антируских санкција Вашингтона роблематична је и зато што је не подржавају многе водеће земље, укључујући Индију, Кину, Немачку и Јапан

________________________________________________________

       МНОГИ амерички политичари када коментаришу специјалну операцију Русије у Украјини праве премного грешака, а реторика неких је потпуно непромишљена и опасна.

       На ово је упозорио бивши саветник америчког министра одбране пуковник у пензији Даглас Мекгрегор.

       Он је телеканалу Fox News тај свој став разјаснио овако:

       „У последње време се код нас све чешће говори о прекиду ватре, чак је и државни секретар Ентони Блинкен наговестио могући договор Москве и Кијева о томе. Међутим, такви договори биће могући само ако САД престану да користе Украјину као справу за ударање по Русије. Неки амерички политичари настављају своју ратоборну реторику против Москве“. 

       У наставку је посебно нагласио:

       „Неки у Вашингтону су побркали Русију са Ираком. Али, Русија није Ирак! То није земља која се може застрашивати, како коме падне на памет! А ни Украјина није Тексас!“

       Мекгрегор политику антируских санкција Вашингтона назвао проблематичном и зато што је не подржавају многе водеће земље, укључујући Индију, Кину, Немачку и Јапан. Због тога постоји реална претња дедоларизације међународног финансијског система, што ће озбиљно утицати на позицију САД“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари