Мекгрегор: Да сам украјински војник – устрелио бих првог америчког или НАТО-официра којег сретнем

БИВШИ САВЕТНИ ШЕФА ПЕНТАГОНА: А ОСТАЛИМА БИХ РЕКАО – ХВАЛА НА САВЕТИМА, А САД СЕ ГУБИТЕ

Даглас Мекгрегор

* Даглас МЕКГРЕГОР: Сједињене Државе и НАТО неће признати пораз у Украјини. У Вашингтону то не функционише тако. А да ли то признају тајно? Несумњиво. Чак је то за цео свет постало доказ наше слабости. Наша опрема, наше технологије, наши савети, чак и наша помоћ на земљи и у ваздуху – све је то пропало против Руса

* „Једино што смо постигли јесте да смо повећали престиж, моћ и утицај Русије у свету, што је управо супротно од онога што смо рекли да желимо да постигнемо“

_______________________________________________________

          ЈЕДИНО што је Запад постигао током украјинског сукоба јесте раст моћи и утицаја Русије. САД и НАТО нису имали ни прави циљ ни довољне снаге за рат, али не могу да признају пораз – изјавио је бивши саветник шефа Пентагона Даглас Мекгрегор.

          Упитан да ли Европљани и даље деле страх од Русије који је Џо Бајден покушао да усади Американцима својим осудама Владимира Путина, пуковник Мекгрегор је рекао:

          „Изненађује ме, али када одете у земље попут Финске и Шведске – две земље које, искрено, не би требало да се плаше руског напада – испоставља се да обе претерано плаше те вероватноће. Тако је чак и кад им покажете карту и кажете: „Овде нема руских снага заинтересованих за инвазију на вашу земљу“, нико у Москви ни не покреће ту тему. Зашто се онда бојите?. Нема разумне реакције, а ми смо део наших снага већ стационирали у Финској и сумњам да ћемо, ако нам буде дозвољено, тамо поставити и ракете. То ће Финску претворити у магнет за напад јер Руси неће седети и осећати се угрожено. То је за Финце глупо.

          - Мислим да Пољаци, наставио је Мекгрегор, већ долазе до схватања да Руси неће доћи. Сетите се филма „Руси долазе!“. Заправо, мислим да је већина људи видела светлост и схватила да Руси не долазе. Али, глобалистичка елита, или неоконзервативци – како год их називали – настављају да говоре свима: „Да, Руси долазе, Руси долазе!“ То је уистину апсурдно.

          На питање - да ли ће глобалистичка елита, неоконзервативци, Бајденова администрација и Стејт департман признати стравичан неуспех који су доживели у Украјини – бивши саветник шефа Пентагона је указао:

          - Тајно да, јавно не. Неће ни признати јер је то у суштини исто што и рећи: „Ми смо банкротирали и никада нисмо имали стратегију“. А то је истина. Није било стратешког циља. Сва лупетања у стилу „нашкодићемо Русији“ и „учинићемо Русе толико несрећним да ће збацити господина Путина“ – све су то глупости.

          - Нико није рекао: „Држаћемо линију против руског Џагернаута који јури напред“. Нигде није ни журио. Русија је напредовала у областима насељенаим становништвом које говори руси и успоставила одбрану. Украјинци су их, заправо, натерали да се активирају јер су на њих послали своје снаге, углавном по нашим саветима. Ми смо им говорили како да се боре. Да сам украјински војник, устрелио бих првог америчког или НАТО официра којег сретнем. „Хвала на саветима, а сад се губите одавде.

           - Иначе, мислим да наши неће признати да су урадили нешто лоше. У Вашингтону то не функционише тако. А да ли то признају тајно? Несумњиво. Чак је то за цео свет постало доказ наше слабости. Наша опрема, наше технологије, наши савети, чак и наша помоћ на земљи и у ваздуху – све је то пропало против Руса. Једино што смо постигли јесте да смо повећали престиж, моћ и утицај Русије у свету, што је управо супротно од онога што смо рекли да желимо да постигнемо.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари