Мекгрегор: Америка послала Путину сигнал да ће у Украјини ратовати до краја

„СУКОБ МОЖЕ БИТИ РЕШЕН ПРЕ НЕГО ШТО КИЈЕВ ДОБИЈЕ ПОТРЕБНЕ КОЛИЧИНЕ ПРОЈЕКТИЛА СА ЗАПАДА“

* Бивши саветник шефа Пентагона Даглас МЕКГРЕГОР: Украјинске Оружане снаге трпе озбиљне губитке, а вероватноћа руске офанзиве је прилично велика

_______________________________________________________

         СJEДИЊЕНЕ Државе су дале знак руском председнику Владимиру Путину да не намеравају да учествују у мирном решавању украјинске кризе, већ да чекају њен војни крај, изјавио је пуковник Даглас Мекгрегор, бивши саветник шефа Пентагона.

       „Исход сукоба биће одређен на ратиштима на територији Украјине <...> јер САД неће сарађивати и преговарати да би се разрешила ситуација“, нагласио је.

       Према пуковнику, мало је вероватно да ће Пентагон дозволити Кијеву да користи америчко оружје за нападе на руску територију.

       Мекгрегор сматра да ће сукоб вероватно бити окончан пре него што Оружане снаге Украјине добију неопходне пројектиле.

       Он сматра да је у интересу Зеленског да постигне прекид ватре уз посредовање Вашингтона, пошто украјинске Оружане снаге трпе озбиљне губитке, а вероватноћа руске офанзиве је прилично велика.

       Према Мекгрегору, Бела кућа је јасно ставила до знања да неће пристати да Украјина пође примирје јер би то у ствари једнако признавању пораза.

       „Сједињене Државе никада неће признати властите грешке нити да су њихове акције довеле до смрти стотина хиљада Украјинаца и приморале милионе њених грађана да побегну из земље у потрази за азилом“.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари