Goldman Sachs: Долар ускоро може изгубити улогу и статус главне светске валуте

НАЈВЕЋА СВЕТСКА ИНВЕСТИЦИОНА БАНКА УПРАВЉА ИМОВИНОМ ОД ТР ТРИЛИОНА ДОЛАРА

* Оптимисти сматрају да ће долар пребродити и садашњу кризу, као што је ону из 2007-2008-ме. Међутим, сада је ситуација потпуно другачија: амерички градови горе, обе водеће странке најављују да можда неће признати резултате следећих председничких избора, а то значи потенцијални ризик грађанског рата

* Мудра и добро обавештена „Вампирска хоботница“ – како још називају Goldman Sachs, укључила је аларм с разлогом.  Са намером да заштити систем који је Сједињеним Државама, па и тој гигантској банци, пуних 50 година доносио колосалне предности и привилегије

_______________________________________________________________________

       ВЕЛИКА и моћна америчка банка Goldman Sachs, позната по свом политичком утицају и чињеници да су десетине високих званичника широм света њени бивши сарадници, наступила је са шокантним упозорењем: долар ускоро може изгубити улогу и статус главне светске валуте.

       Goldman Sachs управља имовином од три трилиона долара и веома је поштована на Волстриту. Међутим, није случајно названа „Вампирском хоботницом“ ( Vampire squid) која је пипцима `омотала` целу планету.

       Америчка агенција за финансијске и пословне информације Bloomberg овако је пренела упозорење Goldman Sachs:

       „Конгрес САД се приближава новом кругу фискалних подстицаја, односно упумпавања новца у пандемијом разорену економију, а Федералне резерве су већ повећале свој биланс за око 2,8 трилиона долара ове године. То је разлог што су Голдманови стратези упозорили да америчка политика повећава страх од губљења вредности националне валуте. што би могло ставити тачку и на доминацију долара на светским тржиштима“.

       Оптимисти сматрају да ће долар пребродити и садашњу кризу, као што је ону из 2007-2008-ме.

       Међутим, сада је ситуација потпуно другачије: амерички градови горе, обе водеће странке најављују да можда неће признати резултата следећих председничких избора, а то значи потенцијални ризик грађанског рата. Осим тога, више нема униполарног света, па је једино питање – какав облик ће имати хлавни рат између САД и Кине који се разбуктава.

       Мудра и добро обавештена „Вампирска хоботница“ укључила је аларм с разлогом.

       Са намером да заштити систем који је Сједињеним Државама, па и Goldman Sachs, пуних 50 година доносио колосалне предности и привилегије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари