Fox News: Скандал са тајним документима ставиће тачку на Бајденову каријеру

НЕ ИСКЉУЧУЈЕ СЕ ДА ПРОТИВ ПРЕДСЕДНИКА САД РАДЕ ВРХ ЊЕГОВЕ СТРАНКЕ И „ДУБОКА ДРЖАВА“

* Такер КАРЛСОН: Ово је очигледан почетак краја за Џоа Бајдена. Његови помоћници и даље на разним местима проналазе документе које је он оставио. Али, уместо да униште доказе, они шаљу документе Министарству правде. То за Бајдена није добар знак“

__________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ телевизијски канал Fox News објавио је да ће Џо Бајден морати у политичку пензију због скандала са тајним документима.

       Његов водећи коментатор и водитељ Такер Карлсон назвао је скандал са тајним документима „почетком Бајденовог краја“:

        „Ово је очигледан почетак краја за Џоа Бајдена. Не можемо то доказати. Будућност је увек непозната. Али, дођавола, не изгледа да му је светла“.

       Карлсон је истакао да помоћници шефа државе и даље на разним местима проналазе документе које је он оставио. Али, уместо да униште доказе, они шаљу документе америчком Министарству правде.

       „То за Бајдена није добар знак“, оценио.

       У Бајденовој канцеларији откривено је око 10 поверљивих докумената, који су били похрањени заједно са папирима који нису садржавали поверљиве податке - сазнало се 9. јануара.

       Касније су Бајденови помоћници открили још једну „партију докумената“.

       Сам Бајден је 10. јануара рекао да није знао за поверљиве документе у његовој углавном необезбеђеној канцеларији у истраживачком центру Penn Biden Center.

       Документи су из времена када је био потпредседник САД.

       Амерички лидер је био изненађен проналаском тајних докумената.

       Председавајући надзорног одбора Представничког (доњег) дома Конгреса САД Џејмс Комер рекао је 16. јануара да Бајден не жели транспарентну истрагу о тим тајним документима.

       Нагласио је да ће Конгрес наставити да тражи одговоре од Бајденове администрације.

       Министарство правде САД је 12. јануара именовало специјалног тужиоца који ће истражити инцидент са поверљивим документима у Бајденовој кући.

       Неки амерички политички аналитичари не искључују могућност да иза овог скандала стоје они у врху Бајденове Демократске партије и „дубоке државе“ који не желе да се он поново кандидује за шефа државе.

       И због његовог здравственог стања и зато што процењују да ће Бајден изборе 2024-те изгубити ако Републиканска партија номинује Доналда Трампа или гувернера Флориде Рона Десантиса.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари