Џорџ О`Нил Млађи: Запад више не може скривати страшне губитке Украјине

„ЗА СТРАДАЊА УКРАЈИНАЦА КРИВИ СУ ЉУДИ ПОПУТ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН И ЏОА БАЈДЕНА“

* Члан управног одбора Института америчких идеја Џорџ О'Нил Млађи: „Изазива повраћање колико наши мејнстрим медији и Бајденова администрација тврде да Кијев побеђује. Стање на бојном пољу се не поклапа са тиме, а Вашингтон зна да је тако. Милитаристи схватају да њихова цинична политика према Украјини није успела да потисне Русију“

__________________________________________________________

          ЗАПАД више не може да скрива стварне губитке Оружаних снага Украјине, као ни изгледе да Украјина изгуби у сукобу са Русијом – оценио је Џорџ О'Нил Млађи, члан управног одбора Института америчких идеја.

          Он је за The American Conservative своје упозорење образиожио овако:

          „Изазива повраћање колико наши мејнстрим медији и Бајденова администрација тврде да Кијев побеђује. Али, стање на бојном пољу се не поклапа са тиме, а Вашингтон зна да је тако. Милитаристи схватају да њихова цинична политика према Украјини није успела да потисне Русију, а трагично је што су Украјинци ти који трпе огромне губитке који су плод неуспеха такве спољне политике“.

          О`Нил Млађи је, позивајући се на речи шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен о сто хиљада погинулих војника Оружаних снага Украјине, нагласио да кампања Запада да заташка стварне губитке Кијева пропада.

          У  том контексту је додао: „Медији све чешће јављају да САД и Европа остају оружја и муниције  за снабдевање Украјине, а и то је у супротности са тврдњама да украјински послови на фронту иду добро. А крвопролиће се могло избећи да се Вашингтон није умешао у односе Москве и Кијева“.

          И закључио: „Многи Украјинци су изгубили своје најмилије и мораће још да издрже сурову зиму због људи попут Урсуле фон дер Лајен и Џоа Бајдена. Време је да се западни лидери суоче са истином и започну преговоре ради прекидања људске трагедије у Украјини“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари