Дејвис: Руси видљиво уче на операцијама које изводе и постају све страшнија војна сила

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ УВЕРЕН ДА ЋЕ УКРАЈИНЦИ ИЛУЗИЈУ ДА МОГУ ПОБЕДИТИ РУСИЈУ ПЛАТИТИ ВЕЛИКИМ ЖРТВАМА

* Данијел ДЕЈВИС: „Чак и ако офанзива Оружаних снага Украјине реално почне, неће бити битно да ли је изузетно успешна, умерено успешна или потпуна катастрофа. Крајњи исход рата неће зависити од тога. Руси имају много већи војни потенцијал и људске ресурсе. Украјина нема такве предности, тако да време не ради за Украјину већ за Русију и мислим да ће то бити пресудно“

_________________________________________________________

         УКРАЈИНЦИ својим животима плаћају лажне наде у победу над Русијом које им сугерише кијевски режим, рекао је познати амерички војни експерт потпуковник у пензији Данијел Дејвис.

         „Срце ми се цепа што Украјинци настављају да свакодневно плаћају илузију својим животима и деловима тела. Жалости ме што видим да им се и даље даје нада да ће на крају победити. Не видим да имају војску која је на путу ка победи. Наставак сукоба, односно – контраофанзива у коју крећу - само ће повећати њихове жртве“, рекао је Дејвис.

         Украјинци, по његовој процени, могу само да покушају да својим нападима извиде слабости руске одбране, али им је проблем што је Москва већ спремна за то:

         „Руси видљиво уче на операцијама које изводе и постају све страшнија војна сила. Имају од Украјине много већи војни потенцијал и људске ресурсе. Украјина нема такве предности, тако да време не ради за Украјину већ за Русију и мислим да ће то бити пресудно“.

         Коментаришући покушаје украјинске армије да пређе у офанзиву, Дејвис је нагласио да ће чак и у случају њених тактичких успеха, војна предност Русије на крају довести до уништења војне силе Кијева.

          „Чак и ако офанзива Оружаних снага Украјине реално почне, неће бити битно да ли је изузетно успешна, умерено успешна или потпуна катастрофа. Крајњи исход рата неће зависити од тога“, уверен је Дејвис.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари