CNN: Трамп има троструко добитну комбинацију - управо је доживео свој најбољи дан

ВИВЕК РАМАСВАМИ: ДЕМОКРАТЕ ЋЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА САД КАНДИДОВАТИ МИШЕЛ ОБАМУ

Барак и Мишел Обама

* Трамп се креће ка победи у Врховном суду у случају забране у држави Колорадо да се његово име уврсти у бирачке спискове. Чак су и либералне судије изразиле сумњу да би бившем председнику могло бити забрањено да се кандидује под изговором да је био “умешан у побуну” 6. јануара 2021-ве

* Спикер Представничког (доњег) дома Конгреса САД Мајк ЏОНСОН: „Председникова конференција за новинаре додатно је уживо потврдила да он напросто није способан да обавља функцију шефа државе”

____________________________________________________________

          ДОНАЛД Трамп данас има свој најбољи дан у 2024-ој, објавио је CNN.

          Као објашњење је навео: “Прво, добио политички поклон. Специјални тужилац Министарства правде Роберт Хеур довео је у питање способност Џоа Бајдена да буде шеф државе јер га је описао као „симпатичног, добронамерног старца са лошим памћењем“ и закључио да због тога неће бити кривично гоњен.

          Осим тога, Трамп је на путу да буде номинован за званичног републиканског председничког кандидата. Лако је у четвртак увече победио на партијским изборима у Невади и на Америчким Девичанским острвима, наставивши свој „низ без пораза“ и учинивши да кампања његове ривалке Ники Хејли изгледа беспомоћно.

          Осим тога, Трамп се креће ка победи у Врховном суду у случају забране у држави Колорадо да се његово име уврсти у бирачке спискове. Чак су и либералне судије изразиле сумњу да би бившем председнику могло бити забрањено да се кандидује под изговором да је био “умешан у побуну” 6. јануара 2021-ве.

          CNN закључује да наведена „троструко добитна комбинација“ Трампа чини сигурним у своју политичку будућност, барем за сада.

          А лавина тек креће.

          Спикер Представничког (доњег) дома Конгреса САД Мајк Џонсон оценио је да Бајден није способан да буде председник Сједињених Држава

          „Председникова конференција за новинаре додатно је уживо потврдила да он напросто није способан да обавља функцију“, написао је Џонсон.

          Председавајући Представничког дома је трећа позиција у америчкој хијерархији моћи после председника и потпредседника.

          Амерички милијардер Вивек Рамасвами, који се одрекао председничке кандидатуре и подржава Трампа, изјавио је да ће Демократска партија и “дубока држава” одустати од Бајденове кандидатуре и окренути се Мишел Обама:

           „Бајден неће бити кандидат демократа. Спремите се за Обамину супругу Мишел. Специјални тужаилц је садашњем шефу државе потписао својеврсну пресуду. Бајдена ће демократе уклонити из председничке трке”.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари