Bloomberg: Сукоб у Украјини престаје да доноси корист Сједињеним Државама

АМЕРИЧКА АГЕНЦИЈА: НАСТАВАК РАТА ЋЕ РАЗОТКРИТИ СЛАБОСТИ ВОЈНЕ ИНДУСТРИЈЕ САД

* Агенција процењује да ће Украјина, да би добила подршку западних земаља, убрзо морати да покаже спремност за мировне преговоре, јер се САД - у супротном - могу наћи у неповољном положају

_____________________________________________________

        ПРОДУЖАВАЊЕ сукоба у Украјини више неће доносити корист Сједињеним Државама због растућих трошкова, оценио је Bloomberg.

        Колумниста америчке новинске агенције Хал Брендс указао је:  

        „Амерички званичници су почели да мисле да су САД већ побрале све могуће плодове украјинске кризе. А временом ће трошкови вођења непријатељстава само расти“.

       Брендс наглашава због бављења Украјином Вашингтон више неће моћи да обраћа потребну пажњу другим регионима, а да ће залихе америчке муниције бити исцрпљене.

       Наставак кризе ће такође открити проблеме америчке одбрамбене индустријске базе, а заоштравање ситуације око Тајвана повећаће интерес Бајденове администрације за окончавање непријатељстава у Европи, указује Bloomberg.

       Агенција процењује да ће Украјина, да би добила подршку западних земаља, убрзо морати да покаже спремност за мировне преговоре, јер се САД - у супротном - могу наћи у неповољном положају.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари