Бивши заменик министра морнарице САД: Западна Европа невољно следи амерички курс према Русији и Кини

СЕТ КРОПСИ: ЕВРОПСКА ПОЛИТИКА ПРЕМА МОСКВИ И ПЕКИНГУ ЧАК ЈЕ СУПРОТНА ВАШИНГТОНСКОЈ

Сет Кропси

* У чланку написаном за The National Interest нагласио: Француска и Немачка траже већу независност од Сједињених Држава још од времена Хладног рата. Зато желе да убрзају решење украјинске кризе јер је довела до појачаног укључивања Вашингтона у европске послове

______________________________________________________

       АМЕРИЧКИ савезници у западној Европи нису спремни да у потпуности прате Вашингтон поводом украјинске кризе и у обуздавању Кине, рекао је бивши заменик министра морнарице Сет Кропси.

        У чланку написаном за The National Interest, оценио је:

       „Сједињене Државе су суочене са озбиљним проблемом који представљају њихови савезници. <...> Европска политика према Русији и Кини је супротна америчком политичком курсу“.

       Кропси је подсетио да Француска и Немачка траже већу независност од Сједињених Држава још од времена Хладног рата.

       Према његовом мишљењу, то објашњава жељу Париза и Берлина да убрзају решење украјинске кризе јер је довела до појачаног укључивања Вашингтона у европске послове.

       По његовој процени, амерички закон о смањењу инфлације постао је додатни разлог трвења између ЕУ и Сједињених Држава јер је претња европској индустрији, а Џо Бајден не предузима никакве мере за побољшање економске ситуације савезника САД.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари