Бела кућа меко демантовала Бајденову тврдњу да су му ујака појели људождери Нове Гвинеје

ЖАН-ПЈЕР: СА ЈОШ ДВА ЧЛАНА ПОСАДЕ НИЈЕ УСПЕО ДА СЕ ИЗВУЧЕ ИЗ АВИОНА КОЈИ СЕ СРУШИО У ПАЦИФИК

* Џо Бајден тврдио да америчка војска није успела да пронађе тело његовог ујака Амброуза Финегана због људождера који живе на тим местима

______________________________________________________

          БЕЛА кућа је саопштила да ујака америчког председника Џоа Бајдена нису појели канибали, већ да је у авио-катастрофи утонуо у Тихом океану.

          Преносећи ово, New York Post је навео да је реч о Амброузу Финегане, брату Бајденове мајке.

          Бајден је претходно тврдио да америчка војска није успела да пронађе тело Финегана, који је погинуо у авионској несрећи 1944. године у близини Нове Гвинеје због људождера који живе на тим местима.

          Портпаролка Беле куће Карин Жан Пјер признала је да је Бајденов ујак у ствари погинуо када се његов авион срушио у Тихи океан.

          Прецизирала је: „Из непознатих разлога, његов авион  је био принуђен да се спусти у океан код северне обале Нове Гвинеје. Оба мотора су му отказала на малој висини, а нос авиона је снажно ударио у воду <...> Три члана посаде нису успела да напусте тонућу летелицу.  потопљеног брода и због последица пада. Један је преживео и спасила га је баржа која је пролазила. Ваздушном потрагом следећег дана није пронађен ниједан траг несталог авиона или несталих чланова посаде“.

           Према Жан-Пјеру, 81-годишњи председник САД је свим што је рекао „изразио невероватан понос на Финегана“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари