Бајден је укинуо принцип - што је добро за General Motors, добро је и за Америку

АМЕРИЧКИ БИЗНИС ДЕЦЕНИЈАМА ПОДСТИЦАН ДА ПОСЛУЈЕ У РУСИЈИ, А САДА МОРА ДА ЈЕ НАПУШТА

* Џефри АРОНСОН: „Бајденова администрација сада тврди да што је добро за Вашингтон не мора бити добро за компаније као што су Ford, Mercedes и McDonald's, које сада гасе свој бизнис у Русији“

________________________________________________________________

       ПОЛИТИКА Џоа Бајдена коси се са интересима америчких бизнисмена, оценио је колумниста National Interest Џефри Аронсон.

       И указао: „Бајденова администрација сада тврди да што је добро за Вашингтон не мора бити добро за компаније као што су Ford, Mercedes и McDonald's, које сада гасе свој бизнис у Русији“.

       Подсетио је да су се раније америчке власти држале девизе: „Оно што је добро за General Motors добро је и за Америку. Тако створен међународни трговински систем обезбедио је чврсту основу за америчку економску и војну доминацију током генерација.

       Аронсон посебно наглашава је да наметнуто „одвајање“ од Кине и Русије, са „пренаменом“ кључних америчких индустрија, плод новог и неочекиваног интервенционизма државе у економији.

       По процени овог експерта, сада су америчке компаније принуђене да се повинују захтевима владе, одричући се својих акција у Русији, иако их  је раније управо Вашингтон подстицао да послују на руском тржишту.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари