Америка је цитадела демократије у којој се директор и сарадници Parler морају крити да не буду убијени

ЈЕДИНА `КРИВИЦА` ИМ ЈЕ ШТО ЈЕ ТО ПОСЛЕДЊИХ МЕСЕЦИ БИО ПРОСТОРА ТРАМПОВАЦА

Џон Маце

* У документу који су надлежном суду поднели адвокати Parler наводи се да се Џон Маце и његови запослени "суочавају са узнемиравањем и непријатељством, страхом за своју сигурност и безбедност својих породица. И Маце је приморан да напусти кућу и да се сакрије са породицом након претњи смрћу и озбиљних повреда личне безбедности“

__________________________________________________

       ИЗВРШНИ директор друштвене платформе Parler Џон Маце и његова породица присиљени су да се последњих дана крију - због претњи смрћу.

       Усред сјајних Сједињених Америчких Држава! У тој тврђави демократије, цивилизованости и толеранције, са свим њеним првим и осталим амандманима!

       Parler и Маце су постали мета само зато што је та апликација постала интернет-простор присталица Доналда Трампа.

       Маце је изјавио да се са породицом мора крити управо због претњи са којима су се суочили након што је Parler постао популаран међу трамповцима.

       У документу који су надлежном суду поднели адвокати Parler наводи се да се многи запослени у компанији "суочавају са узнемиравањем и непријатељством, страхом за своју сигурност и безбедност својих породица“.

       Неки од Мацеових запослених су чак напустили матичне државе како би „избегли прогон“.

       Маце је такође „био приморан да напусти своју кућу и да се сакрије са породицом након претњи смрћу и „озбиљних повреда личне безбедности“.

       Маце је открио да су хакери објавили многе његове лозинке, личне податке, укључујући адресу и да му је „прећено упадом кроз улазна врата“.

       „Масовна миграција“ америчких конзервативаца, незадовољних информативном политиком Фејсбука и Твитера током предизборне кампање у Сједињеним Државама, на друге друштвене мреже започела је у новембру и интензивирала се након што су Твитер, Фејсбук, Инстаграм и друге мреже блокирали Трампа.

       Мобилна апликација Parler, коју користе присталице америчког председника, блокирана је из продавница апликација Google Play. Поред тога, америчка компанија Apple уклонила је Parler из App Store.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари