Амерички сенатор Грејем позвао Израел да на Палестинце баци атомску бомбу

„ИЗРАЕЛЕ, УЧИНИ СВЕ ШТО ЈЕ У ТВОЈОЈ МОЋИ ДА ОПСТАНЕШ КАО ЈЕВРЕЈСКА ДРЖАВА“

Линдзи Грејем

* Линдзи ГРЕЈЕМ уверен да је одлука САД да баце атомске бомбе на Хирошиму и Нагасаки била исправна и да би зато и израелски а-удар по Палестинцима такође био оправдан

____________________________________________________________

           AМЕРИЧКИ Републикански сенатор Линдзи Грејем (којег Русија држи на листи терориста и екстремиста) упоредио је војне операције Израела са начином на који су Сједињене Државе бациле атомске бомбе на Јапан крајем Другог светског рата.

           Притом је позвао јеврејску државу да „уради шта год мора да би победиле“:

           „Када смо се као нација суочили са уништењем након Перл Харбура , када смо морали да се боримо против Немаца и Јапанаца, одлучили смо да окончамо рат бомбардовањем Хирошиме и Нагасакија нуклеарним оружјем. Била је то исправна одлука. САД треба да Израелу дају бомбе које су му потребне да оконча рат. Израел не може себи приуштити да изгубе".

           Грејем је више пута користио ову аналогију да би осудио Џоа Бајдена због претње да неће испоручити одређено оружје Израелу ако Тел Авив започне војну операцију у Рафаху.

            „Зашто је у реду да Америка баци две нуклеарне бомбе на Хирошиму и Нагасаки да би окончала рат који је угрожавао њено постојање? Зашто је то било нормално за нас? Мислио сам да је то нормално. Израеле, учини све што је у твојој моћи да опстанеш као јеврејска држава. Урадите све што је у вашој моћи“, поновио је амерички сенатор.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари