Амерички професор Ентони Зенкус: САД иза себе имају 200 година империјализма и глобалних освајања

ПОКАЗАО МАПУ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА ПРЕ НЕГО ШТО СУ ОТЕЛЕ ПОЛА МЕКСИКА

* „С обзиром на ово, хајде -  реците ми поново, молим, колико је лоша Русија и колико још милијарди долара треба да потрошимо да бисмо је зауставили? Они који ће тврдити да је све ово било у прошлости, очигледно су спавали током свега што смо радили Либији, Ираку, Авганистану, Сирији, Сомалији и Јемену»

_________________________________________________

          ПРОФЕСОР америчког Универзитета Колумбија Ентони Зенкус оштро је искритиковао политику своје земље.

           Нагласио је да САД у својој историји имају двеста и више година империјализма и глобалног освајања. У свим фазама свог постојања.

          Зенкус је овако наступио поводом, како је рекао, лукавих оптужби на рачун Русије.

          Показавши мапу на којој се виде Сједињене Државе пре него што су ратом отеле огромне територије од Мексика, указао је:

          „Ово су Сједињене Државе пре него што смо извршили инвазију на суседну државу Мексико и преузели половину њихове земље. С обзиром на ово, хајде -  реците ми поново, молим, колико је лоша Русија и колико још милијарди долара треба да потрошимо да бисмо је зауставили?“

          У наставку је нагласио: „Они који ће тврдити да је све ово било у прошлости, очигледно су спавали током свега што смо радили Либији, Ираку, Авганистану, Сирији, Сомалији и Јемену. Ова мапа није изолована демонстрација колико смо били лоши некада. Она је само један пример 200 и више година нашег империјализма и глобалног освајања“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари