Трамп: Американци избегавају вакцинацију јер не верују Бајденовој власти

БРОЈ УМРЛИХ ОД ВЕЋИ ОД ГУБИТАКА САД У ДВА СВЕТСКА И У ВИЈЕТНАМСКОМ РАТУ

* „Не иде му добро. Људи одбијају да се вакцинишу јер не верују његовој администрацији, не верују изборним резултатима и посебно - не верују лажљивим медијима у којима нема истине“

__________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп је изјавио да је у Сједињеним Државама дошло до успоравања вакцинације због неповерења Американаца у администрацију Џоа Бајдена.

       „Он неуморно говорио о успеху вакцинације у оквиру Операције Невероватна брзина (Operation Warp Speed). А поштеније би било да призна да је то оно што је наследио од Трампове администрације“, рекао је 45. амерички председник.

       Бајден је поставио циљ да се  70% Американаца вакцинише бар једном дозом до Дана независности САД (4. јула), а то није постигнуто. А Трамп је искористио прилику да каже:

       „Не иде му добро. Људи одбијају да се вакцинишу јер не верују његовој администрацији, не верују изборним резултатима и посебно - не верују лажљивим медијима у којима нема истине“.

       Почетком маја је главни амерички специјалиста за заразне болести Ентони Фаучи признао да је стварни број смртних случајева од коронавируса у Сједињеним Државама већи од званичних података.

       У фебруару је број умрлих од ковид-19 у Сједињеним Државама премашио укупне губитке САД у Првом светском рату, Другом светском рату и Вијетнамском рату.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари