Прочитајте ово о Зеленском – биће вам мало јаснији Ђукановићеви дукљани

ЕВО ЗАШТО ЗАСАД СВАКА УКРАЈИНСКА ЕЛИТА ПОСТАЈЕ - АНТИРУСКА

* Украјински „велики момци“ се историјски боје све до мокрих панталона да ће доћи руски „велики момци“ којима они нису дорасли ни по новцу ,ни у погледу развоја, ни по одлучности. Знају да ће бити потиснути са велике сцене, да ће притом изгубити значајан део утицаја и новца

* Новац се у Украјини стандардно може зарадити само експлоатацијом државних ресурса, било да се ради о буџету, земљишту, природним богатствима или државној граници. Украјинске елите нису у стању да нормално раде без пљачкања државе јер, једноставно, немају друго искуство и не желе да га стекну

* А сматрали су да не морају да се плаше `америчких момака`. Веровали су да богати Американци немају разлог да камче новац из осиромашене Украјине. Наравно, испало је другачије: испоставило се да Американцима ни сића није испод части. Али, за `украјинске момке` је било прекасно

_____________________________________________________

       Аутор: Јуриј ТКАЧОВ (Одеса)

       „МНОГИ се питају: када је Владимир Зеленски био оно што стварно јесте: када је пре неколико година `ваљао` шале за `ватнике` (погрдан украјински израз за Русе) или сада се приклонио украсјинским везеним кошуљама („вишиванкама“).

       Тачан одговор вероватно је: није био ни тада, ни сада.

       Онда је Зеленски као комичар морао да говори оно што се свиђа већини украјинских грађана, односно – „ватника“ (оних који носе фатиране јакне). Јер, само је на тај начин могао освојити симпатије публике.

Руским и проруским гласовима изабран

је за председника Украјине

       А данас, када је постао председник, мора да говори оно што воли привилегована мањина у „вишиванкама“. Јер, то је за њега једини начин да удовољи америчким господарима Украјине.

       А какав је стварно Зеленски - не знамо и никада нећемо сазнати. Највероватније је то само уплашени мали човек, који ни сам не зна ни ко је ни због чега је на овом свету.

       У суштини, ситуација са Зеленским је манифестација веома важног принципа украјинске политике: свака украјинска елита увек ће бити антируска.

       То смо добро видели 2014. године када су сви припадници потенцијално проруске елите између Русије и Сједињених Држава одабрале САД.

Као комичар се додворавао рускојезичној већини у Украјини

       Поента није у томе што Сједињене Државе имају више новца и утицаја. Све је много једноставније.

       Украјински „велики момци“ се историјски боје све до мокрих панталона да ће доћи руски „велики момци“ којима они нису дорасли ни по новцу ,ни у погледу развоја, ни по одлучности.

       Знају они да ће украјински момци бити потиснути са велике сцене, да ће притом изгубити значајан део утицаја и новца.

       Заправо, новац се у Украјини стандардно може се зарадити само експлоатацијом државних ресурса, било да се ради о буџету, земљишту, природним богатствима или државној граници.

       Украјинске елите нису у стању да нормално раде без пљачкања државе јер, једноставно, немају друго искуство и не желе да га стекну.

Сада му "његови" замерају да је уместо украјинске

вишиванке обукао руску косоворотку

       Сматрале су да не морају да се плаше `америчких момака`. Веровале су да богати Американци немају разлог да камче новац из осиромашене Украјине.

       Наравно, испало је другачије: испоставило се да Американцима ни сића није испод части. Али, за `украјинске момке` је било прекасно.

       Посебно је поражавајуће како је курс политичке елите копирала њена опслуга -  украјинска „креативна интелигенција“, којој долазак „руских момака“ заправо уопште не би био претња.

       Сам Зеленски је био савршено интегрисан на руско тржиште и своју популарност у Русији је успешно уновчавао.

       Ово са украјинским `великим момцима` очито је нешто из колективне подсвести, из историјске навике повезивања својих интереса са интересима (западне) Господе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари