РПЦ поздравила намеру Мађарске да у уставу брак одреди као савез мушкарца и жене

ОРБАНОВА ВЛАДА ЖЕЛИ ДА У УСТАВ УНЕСЕ И ДА ЧОВЕК ПОЛ СТИЧЕ САМО НА РОЂЕЊУ

* Заменик председника синодалног одељења Московске патријаршије за црквене односе са друштвом и медијима Вакхтанг КИПШИДЗЕ: „Чини ми се веома исправном намера Мађарске да у устав угради одредбе које су се раније сматрале саморазумљивима, на пример, о браку као заједници мушкарца и жене и о биолошком пољу као ономе што се даје човеку при рођењу. Поздрављам амбицију Мађарске, а и неких других држава, да заштите своје законодавство и друштво од спољних утицаја“

_____________________________________________________

       МАЂАРСКА влада предложила измену устава земље ради уношења у њега дефиниције брака као савеза мушкарца и жене.

       Такође: ради давања указивању да „свако стиче свој биолошки пол приликом рођења“ снаге уставне норме.

       Како се и могло очекивати, Руска православна црква је подржала намеру мађарске владе.

       Заменик председника синодалног одељења Московске патријаршије за црквене односе са друштвом и медијима Вакхтанг Кипшидзе рекао је:

       „Чини ми се веома исправном намера Мађарске да у устав угради одредбе које су се раније сматрале саморазумљивима, на пример, о браку као заједници мушкарца и жене и о биолошком пољу као ономе што се даје човеку при рођењу. Поздрављам амбицију Мађарске, а и неких других држава, да заштите своје законодавство и друштво од спољних утицаја“.

       Према његовим речима, у свету се преиспитују идеје о браку, мушкарцима и женама, а државе су под „невиђеним притиском“ домицилних и међународних невладиних организација које „покушавају да промене национална законодавства у складу са интересима маргинализованих група“.

        Русија је већ усвојила амандмане на устав у којем је однедавно записано да је брак заједница мушкарца и жене.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари