Путин Бадње вече провео у цркви са члановима породица палих бораца

НАГЛАСИО ДА СУ ПОГИНУЛИ УЧЕСНИЦИ СВО ШТИТИЛИ НАРОД ДОНБАСА И НОВОРОСИЈЕ

* Владимир ПУТИН: Божић уједињује милионе људи око идеала доброте, милосрђа и правде. То су непоколебљиве вредности које су играле и играју посебну улогу у историји Русије јер су вековима служиле као поуздана духовна и морална подршка друштву

* Патријарх КИРИЛ верницима: Не заборављајте да човек, уроњен у своје свакодневне бриге, може проћи поред божанске светлости не приметивши је

____________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин провео је Бадње вече у цркви у Ново-Огарјову, у близини своје подмосковске резиденције.

        Са члановима породица погинулих учесника специјалне војне операције (СВО).

        Претходно је свим православним вреницима честитао Божић који уједињује милионе људи око идеала доброте, милосрђа и правде. Нагласио је да су то непоколебљиве вредности које су играле и играју посебну улогу у историји Русије јер су вековима служиле као поуздана духовна и морална подршка друштву“.

        Путин је нагласио да Руска православна црква, заједно са осталим конфесијама у Руској Федерацији, даје огроман допринос очувању културно-историјског наслеђа, јачању породичног и патриотског васпитања младих генерација.

        Током разговора са члановима породица палих бораца рекао је да су штитили становнике Донбаса и Новоросије.

        Божић је Русима честитао и Патријарх московски и целе Руси Кирил.

         Рекао им је и ово: „Сваки хришћанин је позван да у себи носи одсјај, сунце Христове истине која толико осветљава живот да омогућава да се види пут који води спасењу. Не заборављајте да човек, уроњен у своје свакодневне бриге, може проћи поред те божанске светлости не приметивши је“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари