Супруга Чеде Јовановића: Он има обострану упалу плућа коју вуче још од јуна

УКАЗУЈЕ ДА ЈЕ И ПРЕ ПОЛА ГОДИНЕ ИМАО ТЕШКУ ОБОСТРАНУ УПАЛУ ПЛУЋА ИЗАЗВАНУ КОРОНОМ

"Лоше је, трпи језиве болове због чега уз четири антибиотика прима кетанол, тродон, чак и морфијум. Сви параметри су му поремећени. Иако више пута дневно прима флексарин, Д димер који је одговоран за згрушавање крви и изазива тромбозу му је 12 пута виши од горње границе, ЦРП који указује на неку упалу, такође. Гвожђе му је са 39, што је високо пало на 5. Сумњали су на унутрашње крварење, али срећом није. Притисак му је због болова ужасно висок и тешко га лековима враћају у нормалу

_________________________________________________

       ПОСЛЕ короне коју је имао у јулу када је једва преживео, Чедомир се придржавао свих савета лекара. Неистина је да је био немаран и да му се стање због тога погоршало, каже Јелена Јовановић, супруга лидера ЛДП Чедомира Јовановића.

       Јовановић је пре шест месеци имао тешку обострану упалу плућа изазвану вирусом корона и по речима супруге, тада је једва живу главу извукао.

       "Отпуштен је из болнице иако је и даље имао упалу плућа. Опао му је имунитет, па су се лекари плашили да га у болници не нападне нека бактерија. Договор је био да код куће мирује и он је тако живео. Никад не би изневерио све људе са Инфективне и Бежанијске косе који су га спасили", каже она за Блиц и наглашава да је њен супруг све време ишао на конторле и придржавао се свих савета лекара.

       "Све нас је погодила лаж да се није придржавао савета лекара и да је сам одговоран за стање у којем је. Не само зато што смо све време и он и ми били усмерени на његово излечење, већ пре свега што се тако заваравају људи, што се крије права истина о вирусу ковид-19, што се људи доводе у заблуду коју ће сутра плаћати борбом за живот попут ове коју сада води мој супруг, оне коју је изгубило толико дивних људи", наводи супруга Чедомира Јовановића.

       Иако је од половине јула негативан на корону, Јовановић није био способан за нормалан живот, тешко је дисао, брзо се замарао, мучио се са телом и организмом који нису могли да прате његову главу, жеље.

       "Па он опрему за тренинг није извадио од јуна када је дан пре изненадног одласка у болницу последњи пут вежбао, а камоли да је тренирао", наводи она и каже да јој је до одласка у болницу Јовановић свако јутро уз шољу чаја остављао кардиопирин, витамин Д, витамин Ц, комплеџ селен-цинк, омега 3,6,9 а увече магнезијум - све што би претходно сам узео.

       Међутим, каже, последња два месеца осећао је снажне болове у дијафрагми, говорио је како му се неочекивано скраћује дах, последњих дана су се појавили болови у грудном кошу и абдомену који су у петак постали толико неподношљиви да је прекинуо састанак на којем је био у граду и сам отишао у ковид амбуланту.

       "После снимака лекари су му искрено рекли да нешто слично још нису видели, да налази крви и рендгена превазилазе њихово знање и да хитно мора у болницу. Јавио ми се из Драгише Мишовића", прича Јовановићева.

       У медијима су се последњих дана појављивале различите информације о Јовановићевом стању, које по речима његове супруге нису тачне. Он има обострану упалу плућа која се заправо вуче још из јула, уз њу и емболије, али шта је права дијагноза лекари тек треба да открију.

       "Лоше је, трпи језиве болове због чега уз четири антибиотика прима кетанол, тродон, чак и морфијум. Сви параметри су му поремећени. Иако више пута дневно прима флексарин, Д димер који је одговоран за згрушавање крви и изазива тромбозу му је 12 пута виши од горње границе, ЦРП који указује на неку упалу, такође. Гвожђе му је са 39, што је високо пало на 5. Сумњали су на унутрашње крварење, али срећом није. Притисак му је због болова ужасно висок и тешко га лековима враћају у нормалу. Иако је тешко сви се боримо, посебно он, знате већ његово легендарно 'Одустаћемо никад'", подсјећа она.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари