Новости: Србија може почети преговоре са Русијом о куповини С-400 на кредит

ДВА ШПИЈУНСКА АВИОНА НАТО ЛЕТЕЛА УЗ ДРИНУ И СНИМАЛА ВЕЖБУ „СЛОВЕНСКИ ШТИТ-2019“

Global-6000

* Једна група српских официра већ завршила обуку за руковање С-400 тако да би Србија у случају његове набавке већ имала спреман кадар

___________________________________________________________________

        ТОКОМ српско-руске војне вежбе "Словенски штит 2019" два извиђачка НАТО авиона патролирала су изнад обале Дрине у БиХ уз пограничну линију како би прикупила што више обавештајних података о моћном руском ракетном систему противваздушне одбране /ПВО/ С-400, пишу Вечерње новости.

        Лист наводи да су НАТО авиони Б-350 и Глобал 6.000 опремљени софистицираним уређајима за бележење радарских зрачења кретали из војне базе Авијано у Италији и цела два дана, колико је трајала српско-руска вежба из ваздуха надгледала дешавања на терену.

        Небом БиХ тада су, како се наводи, регистрована интензивна прелетања, а посебно кориштење истих путања извиђачких авиона.

        Према незваничним сазнањима Вечерњих новости, војно и државно руководство Србије је одушевљено ефикасношћу система С-400 и није искључено да се у наредним месецима са Москвом поведу преговори о набавци тог ПВО система, путем кредита и то на дужи период отплате.

        Лист пише да је једна група српских официра већ завршила обуку за руковођење тим системом, тако да би у случају набавке С-400 Србија већ имала спреман кадар.

        Београдски лист сазнаје и да је значајну улогу у допремању моћног руског наоружања на вежбу "Словенски штит 2019" имао и бугарски премијер Бојко Борисов.

        Он је, наводно личним потписом дозволио прелет руског авиона до Србије, што му је озбиљно замерено у западним круговима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари