Усред кампање уклањања барикада у тампон-зони никла – нова барикада!

Кад се у народу Срб надува и надме...

  • Најновија барикада налази се на 50-ак метара од полиције Србије која је сваких десетак минута обавештавала Београд шта се догађа

          ДРАМА  са барикадама српског отпора добила је нови (не)очекивани заплет. Јер, у време појачаног притиска – Брисела и Вашингтона на Београд, а Београда (због 9. децембра) на председнике четири српске општине -  да се бар почну уклањати и у неколико наредних дана потпуно уклоне – појавила се НОВА!

          У пет километара широкој тампон-тони између админитсративног прелаза Јариње и контролног пункта који држи МУП Србије. Сасвим конкретно: на делу пута које мештани зову Шарпељ, а сама барикада је од балвана.

          Нова, најновија барикада налази се на 50-ак метара од полиције Србије која је сваких десетак минута обавештавала Београд шта се догађа.

          Кад је већ барикада била ојачана – полицији се прикључила и жандармерија.

          Иначе, међу браниоцима барикада проширила се прича да је владајућа коалиција у Београду за кооперативност при уклањању барикада обећала посланички мандат начелнику митровичког округа Раденку Недељковићу и једном од председника српских општина севера Косова, а преосталима запретила да ће њихове локалне самоуправе остати без сваке потпоре Србије.

 

Г. Ш.    

    

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари