Кршење Устава Србије не сме да буде предмет договора ни са ким

ЗАКЉУЧЦИ СА ЗАЈЕДНИЧКЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНА ОПШТИНА КОСОВСКА МИТРОВИЦА, ЗВЕЧАН, ЗУБИН ПОТОК И ЛЕПОСАВИЋ

  • Сви који покушавају да примене бриселски споразум, без његове претходне инкорпорације у правни систем Србије - стављају тај политички договор изнад важећег Устава и закона и на тај начин чине акт отвореног и бесправног насиља
  • Конститутивна седница Привремене скупштине АП Косова и Метохије има да се одржи у првој недељи месеца јула текуће године

          1. Споразум који је 19. 04. 2013. парафиран у Бриселу од стране Премијера, као представника извршне власти, договор је политичке природе који није постао део правног система Републике Србије, већ напротив предвиђа повлачење тог система и свих њених институција са територије Косова и Метохије, па је као такав неприхватљив и штетан за српски народ; захтевамо да се не примењује на терену.

          2. Сви они који покушавају да примене бриселски споразум, без његове претходне инкорпорације у правни систем Републике Србије, стављају тај политички договор изнад важећег Устава и закона и на тај начин чине акт отвореног и бесправног насиља.

          3. Кршење Устава Републике Србије не може и не сме да буде предмет договора ни са ким. Од свих захтевамо да се понашају у складу са важећим прописима Републике Србије.

          4. За српски народ на северу Косова и Метохије, прихватљиви су само избори који се расписују по прописима и од надлежних органа Републике Србије, па из тог разлога захтевамо и тражимо од предтавника свих политичких партија, организација и појединаца да не узимају учешће у припреми и евентуалном одржавању избора који би по бриселском споразуму били расписани од стране тзв. републике Косово.

          5. Да се конститутивна седница Привремене скупштине АП Косова и Метохије одржи у првој недељи месеца јула текуће године.

          Звечан, 06. јун 2013.

          Председници Скупштина општина

          Косовска Митровица - Ксенија Божовић

          Звечан - Момчило Гвоздић

          Зубин Поток - Стеван Божовић

          Лепосавић - Славко Стефановић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари