Михајловић: Са требињског аеродрома први авион би могао да полети 2022.

НАГЛАСИЛА: ПОД УСЛОВОМ ДА ОДЛУКА О ЛОКАЦИЈИ БУДЕ ДОНЕТА ЗА 2-3 НЕДЕЉЕ

* Зорана МИХАЈЛОВИЋ: „Коштаће око 50 милиона евра, а биће економски исплатив јер би већ прве године функционисања могао да прими 50.000 путника“

________________________________________________________________

       МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић оценила је данас да би први авион са будућег аеродрома у Требињу могао да полети 2022. године.

       „За будући аеродром у Требињу издваја се једна локација, а ако у наредне две-три седмице буде донета одлука о самој локацији, први авион са новог аеродрома могао би да полети 2022. године", рекла је Михајловићева.

       Она је, уочи најављеног сусрета председника Србије Александра Вучића и руководства Републике Српске у Београду, рекла да је за ту инвестицију најважније да је одлука о изградњи аеродрома у Требињу донесена.

       Михајловићева је додала да је процена инвестиције око 50 милиона евра, преноси Танјуг.

       "Ако се у наредне две-три недеље донесе одлука о самој локацији, која је добра у односу на све остале градове у БиХ, али и у региону, могуће је очекивати планове, завршну документацију и експропријацију у току 2021. године", објаснила је Михаловићева.

       Према њеним речима, по проценама, аеродром у Требињу би био економски исплатив јер у првој години може да се очекује 50.000 путника.

       "Важно је да је одлука донета. Аеродром ће се градити. Сада гледамо да то буде ефикасно - и финансијски и географски", рекла је Михајловићева.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари