Звездина Маракана опет неосвојива тврђава

ДАЛЕКО ЈЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ОД ИДИЛИЧНЕ СИТУАЦИЈЕ, АЛИ ОСТВАРИЛА ЈЕ

16 УЗАСТОПНИХ ПОБЕДАО И СВОЈИЛА ТИТУЛУ

Прослава титуле

         Црвена звезда може да се похвали да је после дужег времена поново од Маракане направила неосвојиву тврђаву.

         Остварила је чак 16 узастопних победа, освојила титулу и успешно започела мисију одбране.

         Победничка песма ори се у Љутице Богдана још од 29. септембра прошле године.

         У времену кад је Славољуб Муслин низао трофеје, међу навијачима најтрофејнијег српског клуба поносно се проносила прича да је Маракана неосвојива тврђава и за стране клубове.

         Дешавало се да Звезда испада на свом стадиону (Динамо Кијев, Лацио...), али гости нису оверавали пролаз тријумфима него ремијима.

         Потпуну тугу тих година донео је само Розенброг, после 0:0 у Трондхајму славио је у Београду једним голом.

         Како је време одмицало, тако је и бледео „мит“ о неосвојивости Маракане.

         Чињенично стање било је да су бодове из Љутице Богдана односили Јавор, Јагодина, Војводина, лучанска Младост, Хајдук из Куле...Губили су црвено-бели и вечите дербије у својој кући. Били су то тешки дани за сваког искреног навијача некадашњег шампиона Европе и света.

         Далеко је Црвена звезда од идиличне ситуације, али се навијачка жеља о непобедивости у првенственим мечевима на Маракани испуњава.

         Серија је започета пре скоро годину дана петардом против Спартака из Суботице, није се завршила против истог ривала. Стопама Славише Стојановића сигурно корача и Ненад Лалатовић.

         Дуплирали су заједничким снагама млади стручњаци достигнуће Роберта Просинечког из 2012. године, комплетно пролеће прошло је са максималним учинком на Маракани, али је заустављен у првом мечу наредног шампионата.

         Била је то и последња утакмица легенде клуба на клупи.

         Наследио га је Александар Јанковић, на његов старт серије у фебруару 2013. надовезао се Са Пинтов низ од пет утакмица. Црвену звезду је на „коти седам“ зауставила ужичка Слобода.

         До краја јесењег дела првенства, актуелна генерација има прилику да низ погура до 21 победе, на Маракани ће гостовати и имати улогу аутсајдера Нови Пазар, Вождовац, Доњи Срем, Чукарички и ОФК Београд.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари