Звезди због Броновицког претила друга лига

НЕПЛАНСКИ СУ ДОВОЂЕНИ ИГРАЧИ, А СВАКИ УГОВОР ДУЖНИ СМО ДА ИСПОШТУЈЕМО ДО КРАЈА

Мијаиловић, Џајић и Терзић

        Црвена звезда је својевремено, наводно, могла да доведе Роберта Левандовског, док је ас Бајерна био на почетку каријере. Сјајни нападач никада није заиграо у црвено-белом дресу београдског клуба...

        Звезда је, отприлике у исто време када јој је нуђен Левандовски, ипак, довела играча из варшавске Легије - Гжегожа Броновицког. Тадашњи репрезентативац Пољске стигао је у Љутице Богдана као велико појачање.

        Али, испоставило се, и огроман проблем.

        Студентима Машинског факулетета у Београду председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић објаснио је да је некадашњи првак Европе због Броновицког, али на првом месту немарности и неодговорности тадашњих челника црвено-белих, могао да заврши у другој лиги.

        „Неплански су довођени играчи, а сваки уговор дужни смо да испоштујемо до краја. На срећу смо успели да највећи део да санирамо, управо оне који су били услов да се игра фудбал. Примера ради дуг Броновицког претио да избаци Звезду у другу лигу. Није битно ко и како је направио дуг, битно је да смо успели у већем делу то да санирамо“, рекао је Мијаиловић.

        О лошем пословању Звезде Мијаиловић је изнео следеће чињенице:

        „Током 60 година на клупи Црвене звезде седело је 24 тренера, а у тих 10 година 25. Истовремено, промењено је десет председника и финансијских директора. Звезда је запала у дугове стицајем разних околности, у време када је новац био скуп, а камате велике. Задуживала се неплански. Пре 10 година клуб је имао просечан буџет од десет милиона евра, тада је продат сјајан тим и инкасирано 35 милиона, а истовремено је потрошена иста цифра. Створила се разлика трошкова и прихода, па су настала и дуговања“, објаснио је председник Звезде.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари